Форум уније синдиката просветних радника Бор -информације просветних радника из Бора

Форум уније синдиката просветних радника Бор

информације просветних радника из Бора

Nezadovoljstvo je krenulo od prosvetnih , preko radnika MUP-a, a u najavi zdravstvo, opštinski službenici i tako dalje.

Štrajk kao sredstvo za iskazivanje odredjenih potreba nije ništa novo , ali novine u ovom trenutku, u ovim modernim vremenima su MOGUČNOST KOMUNICIRANJA preko neta, tačnije preko sajtova, blogova, društvenih mreža.

U Egiptu su pokušali sa ukidanjem neta, u Srbiji sa klasićnim metodama S.Miloševića kada informacije preko javnih medija ( televizijskih) se plasiraju ili ne, kada se pojedincima daje mogućnost ili ne da javno kažu svoj ili stav odredjene grupe.

Elem: svima nama internet je doneo mogučnost da nesmetano budemo informisani iz prve ruke, bez cenzura, da dobijemo vesti od najbližih ili kolega koji su geografski udaljeni nekoliko stotina kilometara, da razmenimo mišljenja, sukobimo stavove i dogovorimo se oko naših interesnih ciljeva ili zajedničkih interesovanja.

Sada na netu svaki grad ima svoj “potral” sajt, blog ili forum. Sada svaki korisnik neta može na samo jedan klik da bude “tu”, “prisutan”, “aktivan”, da da svoj doprinos ili da se skloni u svoju kućicu, da ga nema.

Jednostavno, prosto, DIVNO!!!

Nekada je bila hrabrost izaći na ulicu, sada tih potreba više nemamo. Internet nam daje, on nam može i uzeti.

Prosvetni radnici znaju da korste kompove, da se konektuju i budu na mreži, a ono što najbolje znaju je da izražavaju svoja mišljenja, ne samo kada su nastavne jedinice u pitanju nego i kada treba celom svetu da pokažu nezadovoljstvo.

Primer

Форум уније синдиката просветних радника Бор

информације просветних радника из Бора

je još jedan u nizu lokalnih a svetskih linkova koji Boranima daje prednost u komunikaciji , informisanju i izražavanju stavova.

Svaka čast! Ko će ako ne prosvetni radnici. I treba da daju primer. Do sada su u Boru dominirali blogeri i web dizajneri, obično gradjanstvo okupljeno oko pojedinih sajtova političke i informativne orjentacije, a sada i blog prosvetara.

FENOMENALNO, brzo, efikasno, javno, svima dostupno.

Ponosan sam!

ps. moju odluku znate svi, zar ne? 😛

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

7 Comments:

  1. Deda, care!!! Eh, kad bi se još izborili profesori srednjih škola da ovaj katastrofalni predlog o reformi gimnazija sa pevanjem i crtanjem do IV razreda stupi na snagu, možda bi i bilo nade za sve nas…

  2. Inicijativa koja je zaista za svaku pohvalu! Internet pruža ogromne mogućnosti, i šteta je ne iskoristiti ih. Razmena informacija nikada nije bila lakša i brža, a ovakav forum je sjajan način kanalisanja ovakve vrste energije.

    Nadamo se da će i od ovog štrajka biti nešto, pa da ovaj i ovakvi forumi i blogovi kasnije služe više za razmenu pozitivnoh iskustava, kreativnih ideja i mišljenja!

  3. Može jedno pitanjce, šta su to jubilarne nagrade?

  4. Jubilarne nagrade su simboličan novčani poklon za radnike koji steknu 10, 20 ili 30 godina radnog staža…

  5. Hvala najlepše

  6. Da li je istina da ce zaposleni sa 80% fonda biti placeno kao sa 100%?

    Hvala

  7. Ne verujem. Onda bi ovi sa 100 dobijali 120, jel da?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *