Digital Day Beograd 2012

 

Beograd, 03.04.2012. – održana je konferencija za medije, povodom Drugog Digital Day-akoji će se desiti 25.aprila 2012.godine, u organizaciji udruženja IAB Serbia. Na pres konferenciji govorilo se o važnosti predstojećeg Digital Day-a, predavačima koje ćemo imati priliku da čujemo ove godine, kao i o predloguKodeksa o oglašavanju koji obuhvata pravila, odnosno etičke standarde za marketinšku industriju u Srbiji.

klik za veću sliku…

Digital Day, kao i samo udruženje IAB Serbia, ima za cilj aktivnu promociju i podršku razvoju tržišta digitalnog i interaktivnog marketinga, kao i informisanje javnosti o promenama u ovoj brzo-rastućoj industriji i sve zastupljenijoj digitalnoj dvosmernoj komunikaciji između brendova i potrošača.

 

Javnost u Srbiji imaće priliku da vidi i čuje neke od najvećih profesionalaca u oblasti digitalnog i interaktivnog marketinga, poput Steffena Ehrharda, produkt eksperta za display advertajzing u kompaniji Google, Matevža Klanjšeka, CPO-a kompanije Celtra, Marte Klepke internacionalnog marketing direktora kompanije Gemius i mnogih drugih. Podršku ovom značajnom edukativnom događaju svojim učešćem pružiće i Alain Heureux, predsednik IAB Europe.

 

Predlog kodeksa o oglašavanju, koji će prvu promociju imati na Digital Day-u, predstavlja projekat ogranka IAA, koji ove godine obeležava 20 godina postojanja u Srbiji. Stručna javnost prvi put će u okviru Digital Day-a imati priliku da stekne uvid u predlog dokumenta koji bi trebalo da doprinese kvalitetu marketinškog komuniciranja u Srbiji, po ugledu na 22 evropske zemlje koje su već uveliko razvile sisteme koji se temelje na Kodeksu o oglašavanju.

 

Iako je ovo tek druga po redu konferencija,interesovanje za Digital Day je na visokom nivou, jer svako ko ima nameru da ostane uspešan u marketinškoj industriji mora biti upućen u promene koje sa sobom donosi digitalizacija. Sudeći po dosadašnjem odzivu, u Srbiji već postoji velika potreba da se domaća javnost informiše o mogućnostima koje digitalna industrija nudi, pa se u Domu omladine 25. aprila očekuje blizu 500 ljudi iz zemlje i regiona. Zbog ograničenog broja mesta, rezervacije bi trebalo izvršiti što pre, a do 8.4. ulaznice još uvek mogu da se kupe po povoljnijoj ceni od 6.500 din.

Ukoliko ne mozete da dodjete, pratite dedabor.com jer cu biti zvanican bloger, ili nalog na Twitteru @DedaBor.

Ljubav, muzika i sve nesto lepo…

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *