Karike.com

DEDABOR

Kada su Karike.com krenule sa radom, odmah sam se prijavio. Medjutim, do sada nisam bio nesto posebno aktivan. Ipak su Karike drustvena mreza gde je najvise zastupljeno mladih ljudi, a moju paznju  okupiraju neke mreze gde su vise zastupljeni stariji korisnici.
Ono sto je interesantno je da moj sin Luka nemilosrdno trosi svo svoje slobodno vreme na Karikama i da je cak i moj nalog nasao, a znajuci moju sifru, ladno je izmenjao podatke.
Pozove on mene tako pre neki dan da pogledam Karike i moj nalog,kad imam sta da vidim!!! Kad se nisam slogirao, ej….
Decko dodao svom tati obrazovanje cak do doktora nauka !!! Pitam: sta je ovo , a on kaze da se malo zezao… Pa, reko, jel si ti normalan bre, ludaku nijedan, pa mene svi znaju na netu a ti dodajes titulu koju nemam, odmah da si obrisao to, inace sam nadrljao ako neko vidi i provali me da sam doktor nauka?!… Dusu ce mi uzeti!!!
Pitam ga neki dan, a on kaze da je ispravio moj nalog i da vise nece da ga dira… OK..
I zaboravim  to onako ekspresno, kad me Suske podseti u nedelju na Lukin twit :
@DedaBor :moze se reci ali necu dugo biti ovde samo sad malo ujutru i idem na karike jer ovde ste svi stariji…;))


Ipak, odem  na Karike, kad imam sta da vidim. Prijatno se iznenadim jer su se Karike u medjuvremenu promenile na bolje i dizajnom i funkcionalnoscu. Pustim mejl gospodinu Dejanu Bizingeru sa pitanjem sta je ovo?? a on odgovara :

„Stalno komuniciramo i osluškujemo potrebe i želje naših korisnika. Zaključili smo da se mnogima sviđa naš sajt ali da određen broj korisnika nije bio zadovoljan dizajnom sajta. Smatrali su da sajt nudi interesantne i zabavne sadržaje ali da je malo komplikovan a kao glavni razlog za to su navodili staromodni dizajn. Stalno težimo da pratimo svetske standarde i potrebe naših korisnika i kao logičan korak je urađen novi dizajn. Vredno smo radili na novom dizajnom poslednjih nekoliko meseci i anketirali različite korisnike. Po dobijenim povratnim odgovorima od naših korisnika, zadovoljstvo nam je da izjavimo da se velikoj većini sviđa novi dizajn, koji je najčešće okarakterisan kao „osvežavajući“…

Evo kako izgleda sada, ekstra :

DEDABOR

“Postani zvezda”

I jos Deki kaze da ima interesantnih akcija, ali evo, da ja ne prepricavam:

Pored novog dizajna, u toku je zanimljiva akcija na sajtu po imenu „Postani zvezda“ gde korisnici u nekoliko koraka mogu da naprave „svoju“ naslovnu stranicu gde su oni predstavljeni kao najbolje ocenjeni korisnici sajta i predstavljeni na automatski generisanom baneru, a u kombinaciji sa njihovim neostvarenim željama kao što su muzička zvezda, miss sveta, dobitnik Oskara i takvu stranicu šalju svojim prijateljima i na taj način se promovišući na jedan nekonvencionalan i zabavan način. Autori najposećenije prve 3 stranice će biti u prilici da njihova slika i korisničko ime bude prikazana 10 miliona puta drugim korisnicima sajta i da postanu prave zvezde sajta.
DEDABOR

Moram priznati da drustvena mreza sa 235000 registrovanih clanova i sa preko 2 miliona mesecenih ulaza na sajt zaista zavredjuje posebnu paznju na nasem skromnom web nebu u Srbiji, pogotovo jer Karike.com nisu aktuelne samo u nasoj drzavi nego i u okruzenju i imaju prednost nad ostalim mrezama, kod mladih…

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

8 Comments:

 1. A bre, Deda, samo te gledam i posmatram: jesu li te angažovali za promocije ili ti to sve (Mekan Erikson i ostali tvrđi promo postovi 😉 ) ili ti to sam od sebe, gratis 8) ?

 2. Moo
  Neobicno mi je drago da si aktivna.
  Dejan Bizinger je bio vise nego korektan, veruj mi .

 3. Karike .. gde me nađe. Deda možda ću ti upropastiti “korektnost” sa Bizigerom, ali o karikama sam napisao nešto ovde u februaru.
  p.s ono nije reklama nego da ne kucam ovde sve ponovo ubiće me deda

 4. Skoro celo odeljenje mog sina je na Karikama. Prati tata sve i redovno razgovara i uci svoje dete… 😛 Hvala Zoki na komentaru , znas da sam devica i da nista ne prepustam slucaju,lol

 5. Verovatno su te karike stvarno za mlade ljude. Otišla sam tamo prvi put, eto, prateći tvoj link, iako znam da postoje i znam da je Bizinger korektan 😉 (nisam shvatila tvoju natuknicu i njenu vezu s mojim komentarom) i, iskrena da ti budem, meni tamo ništa nije jasno. Inače izbegavam takve sajtove koje ne mogu da savladam na prvi pogled, a karike su baš takav sajt.

  Ne brinem zbog toga, a ni Bizinger ne treba da brine, osobe mojih godina (verovatno i mog profila) sigurno nisu targetovane za takve socijalne sajtove 🙂

 6. Deda dobro si me podsetio da bacim pogled. Tamo nisam bio 100 god. 🙂

 7. pa i mi smo mladi, a? 😀

 8. Deda dobro je da mladi imaju takav svoj sajt i da se web u Srbiji “širi”, neka se uče. ja bih volela i da je blogozajednica kompaktnija i jačeg uticaja kao svugde u svetu, sem kod nas.
  blog je užasno jak medij kojim može da se utiče na sve pojave u društvu, a mi taj uticaj ne koristimo dovoljno, nego se po blogovima uglavnom zabavlja i četuje. mogli bismo mnoge pojave u društvu kao blogeri da ometemo ako ne i da sprečimo, ili da ih postavimo u žižu web i druge javnosti, pogotovo u ovakvom medijskom maniru orvelovskog tipa. za mene je TV passe…blogeri naš je 21. vek! 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *