Najbolje iz Srbije

Dodela priznanja i nagrade “Najbolje iz Srbije”

Obožavam Plazma keks i iskreno sam navijao da dobiju zasluženo priznanje. I to se dogodilo!

Veliki broj čitalaca je pre nekoliko meseci videlo najavu prijave kompanija za prestižnu nagradu “Najbolje iz Srbije”.

Proglašenje najboljih robnih i korporativnih brendova održan je u Novom Sadu pred velikim brojem zvanica.

Meni je Privredna komora Srbije jako bitan činilac zbog učešća u obrazovanju i pokretanja suštinskih pitanja oko uvođenja dualnog obrazovanja od školske 2017. godine. Međutim, pored svih aktivnosti, godinama unazad pratim i akcju “Najbolje iz Srbije” koju uspešno organizuje Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ove godine su pored Bambijeve Plazme u kategoriji svakodnevne potrošnje, dobitnici nagrade: Nektar u kategoriji pića i Merix u kategoriji hemijskih proizvoda. Najbolji proizvod za kuću – Smederevac proizvođača Milan Blagojević iz Smedereva, Extreme Intimo u kategoriji odeća, tekstil i obuća, a u kategoriji dobra i poslovne usluge kompanija NIS Petrol iz Novog Sada.

Među nagrađenima su i: Premia, Bio Panon, Gorenje, Maruška, Leskovački domaći ajvar, Sunoko, Philip Morris Operations, Alfa Plam, Luna iz Požarevca, AD Aerodrom “Nikola Tesla”, Bel Medic, Kabinet DOO Sopot, u različitim kategorijama.

“Hvala Privrednoj komori i Ministarstvu trgovine. Priznanje nam je značajnije u toj meri, jer su pored nas učestvovale i kolege iz drugih kompanija, koje su nam dodelile ovo priznanje, kao i građani koji su praktično konzumenti naših usluga, dolaze na Aerodrom Nikola Tesla i vide značajne promene u ambijentalnom smislu”. – rekao je Raša Ristivojević izvršni direktor Aerodroma Nikola Tesla.

Protekle godine je zabeleženo povećanje broja putnika,  povećanje kargo prometa kao i povećanje u finansijskom smislu.

“Podaci govore da smo najsupešija kompanija u od svih aerodroma u bivšoj SFRJ. Prevezli smo skoro pet miliona putnika, što je značajan skok u odnosu na prethodne godine. Ove godine ćemo sudeći prema podacima, o povećanju od 14 odsto u januaru, premašiti tu cifru. Trudmo se da aerodrom Nikola Tesla ne bude samo mesto gde će ljudi samo da prođu, već da postoje i sadržaji koje imaju i drugi aerodromi u Evropi. Nedavno smo imali jednu izložbu slika na temu Nikole Tesle, u planu su i modne revije. Želimo da se naši putnici osećaju lepo i prijatno na aerodromu, da im putovanje pričinjava zadovoljstvo, jer smo mi prvi prag kada kreću negde i kada se vraćaju sa puta. Aerodrom predstavlja ulazna vrata Srbije, a taj prvi utisak puno govori, tako da se trudimo da bude prepoznatljiv i dobar”. – rekao je Ristivojević.

U kategoriji za najbolji korporativni brend, priznanje „Najbolje iz Srbije 2016“ pripalo je kompaniji Filip Moris AD Niš. Nagradu je primila menadžerka za odnose sa lokalnom zajednicom i donacije za jugoistočnu Evropu Jelena Preradović Stevanović.

“Velika je čast primiti ovako prestižno priznanje u kategoriji za najbolji korporativni brend. Verujemo da je to rezultat sinergije između iskustva i tradicije, koja u našem slučaju traje od 1885. godine, ali i mogućnosti i sposobnosti da se prilagođavamo savremenim tržišnim prilikama, tako što uvodimo nove tehnologije i inovacije”. – kaže Preradović.

Za najboljeg izvoznika proglašene su Alfa Plam AD Vranje i Mikro Electronica DOO. Najbolja turistička manifestacija je Drinska regata, a Kopaonik biznis forum je dobio priznanje za najbolju privrednu manifestaciju.

Žiri je ove godine dodelio specijalnu nagradu preduzeću “Vega IT Sourcing DOO” za izuzetno zapažene rezutlate u poslovanju 2016. godine.

“Menjajući sebe, menjali smo i akciju Najbolje iz Srbije. U akciju smo ugradili i spojili tradiciju jednog od naprestižnijih nacionalih priznanja sa savremenim kretanjima u poslovanju i na tržištu, znanje i objektivnost naučno zasnovane metodologije sa modernim trendovima i atraktivnošću, tržišno finansijske pokazatelje sa stavovima potrošača, stručne javnosti, poslovnih partnera i žirija”. – rekao je Marko Čadež

Ovo o čemu je gospodin Čadež pričao, imali ste prilike da pročitate kod mene na blogu kada sam pokušao da prikažem način na koji će se glasati za najbolje. Sasvim nov koncept gde smo svi mi imali prilike da se uključimo i damo svoj doprinos. Veliki broj potrošača je upravo to i uradio, pa su nagrade najboljima velikom zaslugom dobijene upravo od potrošača. I to je po meni najmerodavnije, pored ostalih u žiriju!

Ministarstvo trgovine u saradnji sa najvećim trgovinskim lancima, za dobitnike prestižne nagrade “Najbolje iz Srbije” organizovaće poseban kutak, “top korner”, u okviru kog će u marketima biti izloženi nagrađeni brendovi: Plazma, Bakina tajna, Najlepše želje, Smoki, Eurokrem, Bananica, Polimark kečap, Galeb, Nektar family, Zdravo sokovi, Merih i Bohor.

Upravo su top korneri meni najmiliji i uvek prvo tamo svratim, još kada su proizvodi na akciji, ne razmišljam, samo ubacujem u korpu.

A vala, i moja deca, dok je slatkiša, ne pipaju ništa od hrane, ne stižem na red. Čak smo se i podelili, deca i ja jedemo crno a žena belo iz Eurokrema, čerka Smoki, ja Plazmu, sin Najlepše želje. I tu nema ljutiš, ako nešto ostane, možda i ostali dobiju neki deo.

Sa zadovoljstvom sam od prvog dana pratio akciju “Najbolje iz Srbije” i baš se radujem jer su dobitnici zaista zasluženo dobilo ovo prestižno priznanje.

Nadam se da će u 2017. godini da im se priključe neke nove kompanije i mala preduzeća, jer u Srbiji ima preduzeća koje imaju čime da se pohvale, ali mi se čini da se neki ne reklamiraju, samo rade, rade, rade.

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *