Profesori i njihova deca…

Raznih je blogova. Ima dobrih, losih, manje ili vise dobrih/losih ali ima i neizbeznih. Medju takvima su i blogovi onih koji puno znaju o blogovanju i internetu a pre svega o informatici. Ne bih izdvajao sve takve blogove i blogere ali moram da napomenem neke od njih , u kontekstu i pravljenju nekih paralela sa mojim blogom.

Elem

Blog Blogowski, gospodina Pedje.

Blog Dragana Varagica.

Blog RainDoga.

Blogovi Nedaj se isprovcirati i DEDABORBLOG.

Prvi me redovno ubija u zdrav razum. Sve sto napise, ja pokusam da uradim, i kako sam totalna dileja, naravno sve izgresim.

Drugi izbacio listu studenata a nije stavio linkove u novi prozor, pa moram stalno da se vracam na njegovu pocetnu stranu.

Treci ispravlja sve one krive Drine koje uspem da iskrivim, a za divno cudo jos ima strpljenja. Cak mislim da mu je interesantno da otkrije sta sam opet zeznuo, jer naravno neznam da mu objasnim sta sam to radio.

E sad : gde su tu ova dva zadnja bloga?

Nedaj se isprovocirati blog ima desetak ulaza dnevno, a DEDABORBLOG minimum 180 dnevno. Na ovom drugom , kad ima neki novi post bude i preko 350 poseta dnevno. Zasto ovo napominjem? Zato sto Blogowski pise i objasnjava kako da nase blogove vole pretrazivaci. Sve to nema kod Dede a opet ulaz sa pretrazivaca pokazuje da preko 50% dolazi na taj nacin. Zeleci da ovaj novi -samostalni blog bude uspesno posecen kao Dedeborblog, slusajuci savete Blogowskog a neznajuci kako da primenim isto, dobro je kad mi se opet nije iskrivila stranica po sredini!!! To bata Rain sve meni popravi…

Na Blogoroli ima strana ( ili je nema vise?) : Najposeceniji blogovi…., e tu pise da moj prvi blog sa desetak ulaza dnevno je poseceniji od ovog drugog i da su oba tamo negde na tridesetom mestu. Nista mi nije jasno.Kako to moze da bude i kako se to racuna?

Ali ajde da se vratim na profesora i njegovu decu ( i sebe smatram jednim od njih). Procitao sam dvadesetak blogova sa njegove liste i nisam nasao nista originalno sto bi me vratilo istim. Ono sto mi je prvo palo na pamet je: linkovanje u istom prozoru je uradjeno namerno, kako bi se uvek vracali kod profe…Bravo Dragane, ovo si uradio velemajstorski. Obavezno da bude u jednoj lekciji o posecenosti blogova. Ili ce to ostati mala tajna velikih majstora.

Za sve one koji citaju ovaj post- citajte ove blogove, kopirajte sta oni rade i vase blogovanje se nece svesti na licni dnevnik, ( to mozete da radite na staromodan nacin-olovka i rokovnik)… Ako pak nemate pojma sa informatikom , nadjite prijatelja koji ima stpljenja i volje da vam uvek pritekne u pomoc.

Ili pak, budite samo citaoc i nista vise.

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

6 Comments:

 1. Hvala za pominjanje… 🙂

  Inace, link u drugom prozoru se otvara tako sto se klikne desnim klikom na njega (link) i klikne levim klikom na opciju “Open in new Window” u Exploreru ili “Open in new tab” – nova verzija Explorera i Firefox.

 2. Savladao sa to linkovanje i otvaranje u drugom ili prvom prozoru, kao i pominjanje linka…
  Za pominjanje nije nikakav problem, sa zadovoljstvom to radim.
  Malo sam se razocarao sa blogovima Vasih ucenika, ali pocetak nije nimalo lak. Tehnicki su odlicni…

 3. Čoveče da mene ne pomeneš u profesore, ah pa to nije fer 😆

 4. Kad budes diplomirala , onda…-:)

 5. Zahvaljujem se Deda na ukazanom poverenju, mada kada “stavimo sve na vagu” ispada da sam ti ja više odmogao nego pomogao :)) Sva sreća pa Rain ima živaca :))

 6. Ma opusteno Pedja. Ko je meni kriv kad nisam geek…
  A kad savladam sve ove tehnicke stvari ima haos da napravim.
  Hvala tebi, apsolvirao sam tvoje tekstove. Meni su jako znacajni.
  A Rain, sta reci. Ima zivce kao konopce, mada mu nisam jedini ,,
  pacijent,,.
  Dobrodosao na novi blog kod Dede….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *