Intervju sa Katarinom Anđelković #NewTechEdu 2017

Na prošlogodišnjoj konferenciji #NoveTehnologije shvatio sam da je prosto nemoguće ispratiti sva predavanja, i da je za prisustvovanje samoj konferenciji potrebna ozbiljna priprema.

“Konferencija #NewTechEdu je potreba i način za unapređenjem obrazovnog sistema u Srbiji!” – Katarina Anđelković

Priprema učesnika konferencije, posetioca, iziskuje detaljno upoznavanje sa programom, predavačima i mestom održavanja predavanja. To konkretno znači da posetilac ima mogućnost izbora koja će predavanja slušati, a na programu je 2017. godine bilo 150 u tri sale, i veliki broj izlagača koji su na svojim standovima sva tri dana imali radionice, prezentacije i zanimljive goste.

Priprema organizatora je posebna priča. Razgovarao sam sa Aleksandrom Borisavljevićem iz British Counicl (možete pogledati intervju klikom na link ovde) i Katarinom Anđelković.

Zaštitno lice konferencije Nove Tehnologije u obrazovanju!

Katarina je od prve konferencije uključena u organizaciju i realizaciju programa konferencije na različite načine, voditelj programa za osnovno i srednje obrazovanje i nju su posetioci svake godine imali prilike da vide, slušaju, razgovaraju sa njom. Za mene lično, ona je zaštitno lice konferencije, iako ona skromno u prvi plan ističe veliki broj volontera i ostalih kolega iz organizacionog tima.

Verujem da ćete uživati u interjuu sa @Kajaaaaaa, ali vas molim da pogledate i prošlogodišnji razgovor kada je poručila koliko je obrazovanje bitno – “Učiti, učiti i stalno učiti”.

Pripreme za narednu konferenciju su krenule dan posle završetka ovogodišnje. Katarina, zajedno sa Katarinom Aleksić i Zoranom Milojevićem zaduženi su za osnovno i srednje obrazovanje.

Za razliku od ovo dvoje kolega, Kajaaaaaa nije direkno u prosveti, radi u Centru za promociju nauke, a u predhodnom periodu učestvovala je u realizaciji velikog broja najbitnijih projekata koji su od ogromnog značaja za škole, učenike i nastavnike u Srbiji.

Zadovoljstvo je razgovarati sa Kajom, radujem se sledećoj godini, u isčekivanju novih i zanimljivih detalja koji nas očekuju na konferenciji #NoveTehnologije #NewTechEdu 2018. godine.

Zahvaljujem se Katarini Anđelković i sjajnim ljudima iz British Council na trudu i prepoznavanju potrebe da se na ovakav način doprinese unapređenju celog obrazovnog sistema.

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *