Učiti, učiti i stalno učiti #NoveTehnologije

#NoveTehologije u obrazovanju

Treća po redu, konferencija „Nove tehnologije u obrazovanju“, u organizaciji British Council-a, održana je u Beogradu 26.i 27.02.2016. godine u Belexpo centru.

Meni prva. Sada mi je potpuno jasno šta sam propustio neodlaskom na prethodne dve, iako sam ih pratio online sve vreme i aktivno učestovao komentarima na društvenim mrežama. Iako sam i ranije prijavljivao radove za predavanje, ove godine sam dobio priliku da budem jedan od 150 predavača.

Da, dobro ste pročitali. Sto pedeset predavača iz celog sveta, na četiri bine, pred 5000 posetilaca.

Prvi put sam govorio o temama iz oblasti u kojoj sam ja potpuno JA, iz oblasti koju najviše volim i kojom se bavim poslednjih dvadestak  godina.

Pored predavanja, učestvovao sam i kao zvanični bloger konferencije.

Kada vam organizator omogući sve, ali bukvalno sve što pomislite, kada vam se u svakom trenutku odazovu svi sa kojima želite intervju, razgovor i kada BLOG Corner postane centar sveta, onda znate da ste kao bloger značajna i bitna karika, ne samo konferencije, nego i medijskog društa u celini.

Iskreno, nisam imao predstavu koliko je konferencija #NoveTehnologije velika u svakom smislu.

 Često sam prisustvovao razičitim konferencijama kao zvanični bloger, predavač ili samo učesnik i imam puno iskustva, ali me je ova pomerila s mesta, a u narednom periodu videćete i zašto. Materijala za pisanje, da pišem samo o obrazovanju i delim sa vama mišljenja bitnih ljudi, nakupio sam za celu godinu unapred.

Neka ovo bude samo uvodni tekst, a vi se pripremite za naredne i imajte strpljenja dok ne pripremim sve što želim da čujete. Verujte, vredi.

BRITISH NT 2016 Flickr Photo Sharing

“Učiti, učiti i stalno učiti” – Katarina Anđelković @kajaaaaaa

 

Aplicirao sam za predavača pre skoro šest meseci, odgovor dobio pre nekoliko, a sve ostale pripreme za konferenciju traju skoro čitavu godinu, ili praktično, od završetka prethodne. Za organizatore nije bilo predaha i to se videlo u ova dva udarna dana. Samo oni znaju šta su sve uradili, a ja znam da sam neprekidno brifovan i bombardovan mejlovima u vezi predavanja i blogovanja.

Predavači su sve vreme imali mogućnost pomoć profesionalaca iz oblasti komunikacija i javnog nastupa, pri izradi prezentacija i dve probe pre same konferencije. Pazilo se na najsitnije detalje i na samim predavanjima, svi su bili ubedljivi i koncizni, deset minuta sa par minuta plus za pitanja publike i sve je radilo kao sat. O tome su brinuli voditelji i moderatori programa. Na jednoj bini bio je Zoran Stanojević @zozast, poznato lice sa RTS-a, a na drugim su se menjali Katarina Anđelković @kajaaaaaa i Zoran Milojević @mzoran. Katarinu svi znaju jer je od prve konferencije u organizaciji i vodila je program zadnje dve godine, a Zoran Miliojević se sada priključio. Organizovao je blogere, a da je zbog ogromnog truda zasluženo prozvan „šefom“ objasniću citatom Nikole Jovanovića – @PeckoPivo:

„Zoki, tebe ćemo da zovemo da nas organizuješ kad krenemo da vratimo Kosovo – na sve misliš :)“

I Katarina i Zoki su sve vreme, zajedno sa ostalim organizatorima, bili na raspolaganju svima za SVE.

Prvi intervju sam uradio baš sa Katarinom, koja je za mene alfa i omega ove konferencije i koja predano radi kako bi prosvetari imali mogućnost da prezentuju svoj rad. Ostajala je do kasno u noć, a dolazila prva, ranom zorom i ništa nije prepuštala slučaju. Ono što nije zavisilo od nje, ujedno i jedino čemu se može zameriti, je par tehničkih propusta koji su na sreću brzo otklonjeni. Iskreno, nemoguće je držati baš sve pod kontrolom kada je sve gigantskih razmera i kada iza stejdža ima na desetine ljudi iz tehničke službe, koje treba koordinirati. I oni su se raspali radeći, pa im je sve opravdano i oprošteno.

Čućete sada i sami šta je Katarina imala da kaže:

Verujem da sam vas ovim tekstom zainteresovao za konferenciju #novetehnologije i da ćete pratiti naredne jer u istim imam intervjue sa jednom učenicom, ministrom prosvete, pomoćnicima, predstavnikom prosvetnog nacionalnog saveta, direktorom centra za promociju nauke i sjajnim prosvetnim radnicima.

Pročitatje i pogledajte intervju sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđanom Verbićem.

#Ljubav, muzika i sve nešto lepo…

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

2 Comments:

  1. Pingback: Dogovoreno - dr Srđan Verbić #NoveTehnologije, intervju - D E D A B O R

  2. Bilo je fantasticno! Uvek je neophodno napredovati i usavrsavati se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *