Željko Joksimović – intervju

Ima puno dobrih pevača na srpskoj pozornici ali je Željko Joksimović jedna od retkih  zvezda u pravom smislu te reči. I kao čovek i kao muzičar.

Muzičar koji svira više od petnaest različitih instrumenata. Previše je hitova iza njega. Njegove pesme pevaju mnogi pevači, hitove kojima su se proslavili.

Šta god da napišem o njemu, ništa novo necu reći jer je Željko dugo na vrhu, u žiži javnosti i o njemu se sve zna.

I pored svih obaveza, Željko je bio super raspoložen i odgovorio na mojih pet standardnih pitanja.

Uživajte:

Molim Vas da se u nekoliko recenica predstavite na samo vas nacin, bas onako kako vi sebe videte?

Čovek, kompozitor, otac. Ceo svoj život vodim računa da budem pre svega čovek, onakav kakav jesam u svojoj suštini- odnosno u smislu da mi je najvažnije da svako jutro mogu da se probudim i pogledam sebe u ogledalo i nastavim dalje u novi dan. Da znam da sam dao maksimum i najbolje od sebe.

Muzika je moj život od kada znam za sebe i ta ljubav, talenat i volja da ulažem sebe u komponovanje odnosno u muziku, u potpunosti je odredila moj život. Priznajem da nije uvek bilo tako lako, nije često lako ni sada posle decenija bavljenja muzikom, ali ipak danas sam u potpunosti svestan da umem da stvaram muziku koju mnogi vole, cene i poštuju. To je ono što me čini veoma srećnim, publika, fanovi, ali pre svega dobra i prava kombinacija nota. Muzika je moj talenat dobijen po rođenju u koji sam uložio mnogo rada, truda, napora. I to je na neki način umetnost.

A umetnost je biti i otac, suprug, prijatelj…Pogotovu kada vaš svaki korak gleda na stotine ljudi koji vas ne poznaju, vole odnosno ne, kada imate jako malo slobodnog vremena koje toliko želite da provedete sa onima kojima baš vi značite mnogo. Mislim da je to i najvažniji svakodnevni izazov za mene, preispitujem se često da li mogu više i bolje. I uvek sam zahvalan na njihovom razumevanju, jer priznajem često nije lako samnom. Umem da budem previše perfekcionista, previše svoj. Ali, i to sam ja.

Da li ste svesni da svojim radom utičete na živote mnogih ljudi?

Dugo nisam bio, zaista, ali sada jesam. Utoliko je odgovornost veća. Odnosno, mislim da svojim radom ulepšavam živote mnogih ljudi, a ako to znači i da na dobro utičem – utoliko još bolje. Mislim da svest o tome koliko vaš rad realno vredi ide s godinama, odnosno, kako bih rekao-kontuiniranim trajanjem i kvalitetom. To je stvar dobrih navika i zalaganja, posvećenosti, neko je ima, neko je stekne, neko nikada ne shvata da i u ovom brzom vremenu, prave vrednosti se uvek vide.

Na koji nacin bi ste vi voleli da uticete na druge?

 Jednako onoliko koliko mogu da im ulepšam život, neke prave trenutke, dan…Smatram da je to dovoljno uticaja koje neko treba da ima na drugo ljudsko biće. Muzika je najlepša i najuniverzalnija od svih umetnosti pa sam u tom smislu možda u prednosti u odnosu na one ljude koji takođe žele da daju doprinos ovom vremenu.

Šta je za Vas “sve nesto lepo…”?

Sve nešto lepo za mene je prava kombinacija reči, odnosno pravih nota, pa sve to kad se lepo razume…i bude – najlepše. Osećaj. Naravno- Ljubav i muzika.

Ako vam ova pitanja nisu bila preteška, dopunite ovaj intevju onim sto bi ste voleli da kazete svim mojim citaocima?

O sebi ne bih više. Biće dana. Ali bih voleo kada bih mogao da prenesem bar deo svoje životne mudrosti koje sam stekao sa evo skoro napunjenih 40 godina. Biću kratak i verovatno ne mnogo originalan, ali ipak: život zaista treba živeti, ispravno i radosno. Ne gubiti dane olako, posebno ne ovako lepe. Srećan je onaj čovek koji pronađe način da komunicira sa drugima onim alatom koji mu je najbliži. Nekom je to harmonika, nekom klavir, ili mobilni telefon, odgovarajuća društvena mreža, ili mašina, sportski rekvizit. Tražite…svakog dana. U tome je prava lepota.

Hvala Željko na ovim divnim odgovorima. Hvala i na svim predhodnim lepim primerima a najviše hvala za predivnu muziku!

Pratite Željka na Twitteru na nalogu @ZZeljko, a mene na nalogu @DedaBor 😛

Ljubav, muzika i sve nešto lepo…

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

2 Comments:

  1. E, pa stvarno prelepo :))
    Proruka glasi:
    ” život zaista treba živeti, ispravno i radosno. Ne gubiti dane olako, posebno ne ovako lepe. Srećan je onaj čovek koji pronađe način da komunicira sa drugima onim alatom koji mu je najbliži. Nekom je to harmonika, nekom klavir, ili mobilni telefon, odgovarajuća društvena mreža, ili mašina, sportski rekvizit. Tražite…svakog dana. U tome je prava lepota.” – Z. J.

  2. Pingback: Željko Joksimović i MTS promovišu novi album mobilniom aplikacijom - D E D A B O R

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *