Stop hapšenju

Ljudi, ne budite smešni, ne blamirajte se, ne blamirajte nas pred svetom.

U vreme društvenih mreža, kojekakvih Dzems Bond naprava, vi hapsite ljude koji mogu iz odande da tvitkaju, pisu statuse.

Kako ne mogu?

Pa ako oni ne mogu, vi tim hapšenjem njih, dajete nama na znanje da tvitkamo i pišemo statuse u njihovo ime.

Posle aboliranja raznih ljudi koji su verovatno zaslužili da izadju ranije, prosto je presmešno da hapsite ljude za širenje panike na društvenim mrežama.

A znate zašto?

Pa zato što svi vi političari imate po stotinak fejk naloga koji pišu u vaše ime i za vas. Više ne može normalan status ili tvit da se napiše da ga ne hejtuju kojekakva jaja i izmešljeni likovi sa slikom Alana Forda, Zagora ili već neke lepotice.

Ako pohapsite sve ljude koji pišu pod imenom i prezimenom, ostaće još tri puta fejk naloga koje ne možete uhapsiti.

KurirTakodje, kada hapsite gradjane, a ladno prolazite preko naslovnih strana, a istog ili deset puta goreg sadržaja, sami sebe stavljate u poziciju da vam niko više ne veruje.

Niste smešni, prežalosni ste.

Ne slažem se sa ovim vašim postupcima. Vi ništa ne radite da bi sami bili na društvenim režama i širili prave i informacije od značaja, osim što se samopromovišete nebulozama.

Ne slažem se sa hapšenjem bilo koga ko otvoreno piše. Do juče sam samog sebe samocenzurisao, a evo danas ste ovim hapšenjem mene pozvali da sklonim cenzuru sa mojih teksotva i otvoreno kažem da grešite. Ne mogu biti srećan ako znam da i sam mogu biti uhapšen. Biram iskrenost bez cenzure.

Dobro ja ne širim dezinformacije, dugo sam na društvenim mrežama i lako prepoznajem šta je fejk, a šta je prava informacija.

Tako sam se prevario kada sam poverovao da će se u Srbiji proizvoditi Mercedes jer obožavam taj brend. Ponadao sam se da ću mozda imati priliku da kupim po uslovima Zastave, ali avaj. Verovao sam da šeici doneli silnu lovu i da će sva ta lova biti upotrebljena za bolji život. Ponadao sam se da se neće desiti stezanje kaiša i svašta nešto, previše je za nabrajanje.

Hapšenjem ne možete srpskom naorodu kontraškom zapušiti usta. Hapšenjem, info razgovorima i kojekakvim smicalicama vraćate nas u dva veka unazad.

Hajde da stvarno napravimo klimu i dovedemo Mercedes, da iskoristimo nepogodu i unapredimo našu poljoprivredu pa da hranimo celu Evropu i sve šeike. Da nam šeici daju mnogo nafte, a mi njima hranu i VODU koju imamo za izvoz, ali ne umemo da je “zafatimo”, flaširamo i prodamo.

Ljudi, dajte da prestanemo sa besmislenim rabotama i da se okrenemo rešavanju naših gorućih problema.

Japanci su za šest meseci posle cunamija, vratili sve u prvobitno stanje, unapredlili predjašnje i nastavili sa privredjivanjem. Da li možemo da uradimo tako nešto ili ćemo se dvadeset narednih godina opravdavati nad elementarnim nepogodama.

Pustite te ljude. Bruka je to velika taman onolika koliko ste uspeli da dobijete kontraefekat.

A rezultat svega je minimalizovan.

Ako samo pomislite na #ljubav, muziku i sve nešto lepo… videćete da postoji drugačiji način rešavanja VASIH problema. Nije zgored da vaše probleme ostavite za kasnije, a da sada rešavate naše, jer ste plaćeni da radite na tome, našim parama.

Iskosa gledano, posle ujedinjenja srpskog i svih naroda u ovoj katasrtofi koja nas je zadesila, mogli bi svi da budemo uhapšeni, dovoljno je samo da ga tako proformulišete. I to neće biti smešno jer to je izgleda realnost. Formulacija tipa: niko nije kriv do Boga, niko nema odgovornosti do naroda, svi koji živite u Srbiji ste uhapšeni. STOP!

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

One Comment:

 1. Ukinut pritvor za “širenje panike” izvor B92
  http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=29&nav_category=16&nav_id=854396

  Beograd — Krivično veće Višeg suda u Beogradu ukinulo pritvor trojici optuženih da su preko društvenih mreža širili paniku u vreme vanredne situacije.
  Njima je, tom odlukom, omogućeno da se brane sa slobode.

  Kako je rečeno agenciji Beta u Višem sudu, Krivično veće uvažilo je žalbe trojice optuženih, uz ocenu da ne stoje razlozi za određivanje pritvora.

  “Krivično veće je našlo da ne stoje zakonski razlozi zbog kojih im je pritvor bio određen, a to je opasnost da bi mogli da ponove delo, posebno imajući u vidu da niko od njih nije ranije osuđivan”, rečeno je u tom sudu.

  Osumnjičeni se terete za krivično delo širenje panike i nereda” u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, izjavio je ranije danas Tanjugu tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković.

  Osumnjičeni su I.M., K.M. I T.P., rekao je tužilac.

  Stamenković je napomenuo da se tužilaštvo nalazi u završnoj fazi istražnog postupka i da će uskoro biti doneta tužilačka odluka o daljem postupanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *