#bombica je stigla, mineri oprezno

Ako bi tražili paralelu izmedju gradova Apatina i Bora, siguran sam da bi našli toliko toga zajedničkog.

Meni prvo na pamet pada odlično pivo koje proizvodi Apatinska pivara više od 250 godina, i borske rudare koji vole pivo.

20150423_201645Doduše, ja nisam rudar, ali ga volim kao i moji prijatelji.

Da li znate da: struja koja se sačuva reciklirajući samo jednu aluminijumsku limenku može poslužiti da vaš računar radi 3 sata?

S prvim danima proleća organizovali smo #proleceup na Borskom jezeru. Dogovor je pao u par mejlova. Bilo je dovoljno da neko do nas napiše par ključnih reči: #borsko_jezero, #rostilj, #proleceup i da se veliki broj nas pojavimo u dogovoreno vreme.

Svako od nas je poneo nešto za gric, gric i živeli! Dobro, neki su poneli lopte i ostale rekvizite koje nisam „konzumirao“.

Moja zaduženja su: piće i roštilj. Sve za roštilj sam uzeo iz #dedinraj: ćumur, sekiru, žicu, suva drvca. A od pića: nekoliko sokova, gaziranih, negaziranih i naravno Jelen pivo.

20150321_1240093

Ali tu nije kraj, nisam jedini…medju nama ima još minera i rudara koji vole Jelenka. Tako da su se tu našle i limenke, plastične flaše od litar i litar i po, ali i #bombica flašice!

A kada si u prirodi, i kada je društvo veselo i ludo, onda ti svašta nešto lepo pada na pamet. Od raznih igrica, do bacanja bombi. Umesto kamena s ramena, bacanje #bombica s ramena, ali ne u dalj. Hehee, pa ko je lud da baci flašicu najdalje, da je odbaci od sebe. Jok. Nego u sebe, kako bi drugačije. Odlična podloga s roštilja, odlična atmosfera i odoše nekoliko bombi samo tako. Ko od šale.

49

Pokušao sam litarskom i plastičnom čašom, ali ne ide, mnogo peni. Mislio sam da uzmem limenku, ali ih nije bilo dovoljno, a moj prijatelj voli samo iz limenke. Sta ti je navika, lol.

7210

Tako da mi je u ruku najbolje legla staklena #bombica.

Ovi što su malo potrčali za loptom i ovi što su se malo prošetali po jezeru, bolje su prosli od mene.

14235

Pored roštilja vruće, a dok pečeš meso i ne primetiš kako skakuće Jelen pored tebe.

A baš je bilo puno ljudi. A kada ima puno ljudi, onda je potrebno da pripremiš roštilj kako valja a ne kako tvoj prijatelj misli da si ga pripremio. Doduše, u skladu sa njegovim nikcom, laknulo mi je kad je uzeo kuče da prošeta, nego dok je mene šetao uz šalu.

68

Znači, dobra priprema i posle možeš da pečeš mesa koliko god ima, a ne koliko je potrebno (ako vam treba odličan roštilj majstor, tu sam). Potrebno je obezbediti dovoljno suvog drveta, ćumura, i bombica, dobre volje i to je to. Prihvatam šalu na svoj račun, sve može.

Nego da se vratim na naslov ove priče: medju nama ima minera, rudara, planera i ljubitelja prirode. Svi volimo Jelenka. Svi volimo Apatin. Svi volimo #bombica.

Bombica

Posle dobrog roštilja i ekstra zabave, sve nam je ravno kao u Vojvodini da smo.

Dobro, priznajem, u povratku je vozila Sanja, a ja sam i dalje skakutkao kao jelenko!

I da, reciklirali smo sve: plastične i #bombica flašice, limenke, razne kese i sve što je bilo u našem delokrugu.

Da li znate da: struja koja se sačuva reciklirajući samo jednu aluminijumsku limenku može poslužiti da vaš računar radi 3 sata?

Nisam ni ja znao. Pročitao sam na sajtu Apatinske pivare i provalio da oni proizvode pivo od grejpfruta na koje sam se navuko pre par godina.

Zamisli samo kako se cede graške „znoja“ sa limenke ili #bombica flašice?

Što bi moj prijatelj miner reko: „aj’ izujemo po jedno ladno“!!!

Živeli!

– fotke su neke moje a većina sa Bitno Bor fan strane…tekst promoviše #bombica ambalažu

20150423_201704

#Ljubav, muzika i sve nešto lepo…uz roštilj, pravo društvo i #pozitiva

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

One Comment:

  1. Uf, ovo mi fali u zivotu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *