Deda, ti li si?

Da ja sam !

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Verovali ili ne? Dodjoh do kompijutera. Ko je rekao da ne mogu bez blogovanja i na odmoru- U PRAVU JE !

Napravih silne racune na mobilnom telefonu surfujuci internetom i svakodnevno citajuci blogosferu, tek da ne propustim nesto. Ekran mali, ali tehnika dovoljna da zadovolji moje potrebe. Tek ponekad ostavljao sam komentar kao trag , da ljudi vide da sam ziv, da sam tu negde i da me zelja i volja mine. Jedini period kad nisam zevao u mobilni je vreme rominga, jer priajtni glasic iz Telenera ( 9863) mi je preracunao koliko bi me to zadovoljstvo kostalo, pa me je cifra odbila na kratko ali zato internet kafe nije mogao Deda da zaobidje, tek da procita postu i baci mali pogled.

U svakom slucaju, budala nisam. Nisam jer i dalje blogovanje smatram velikim zadovoljstvom, ali i potrebom da budem u toku. A jedini nacin da neko bude u toku, barem po meni, je da koristi internet i izmedju ostalog i blogove.

E sad, izvinjavam se svima kojima ne odgovorih na vreme, pa mozda i izgubili volju da dolaze redovno kod Dede, pogotovo sto nisam imao volje da naredjam kojekakve gluposti i jos i da ne odgovaram, pa da ispadnem totalni kreten. Programi koji prate moj blog, pokazuju mi da poseta i nije nesto drasticno pala, ali samo iz razloga sto imam mnogo kljucnih reci pa dolaze preko pretrazivaca, a stalni posetioci i prijatelji mog bloga, vecina njih redovna i zelim da im se zahvalim zbog toga.

Prosle godine sam se zalio kako nemam dobru vezu, a ove godine ima velikog pomaka , pa se nadam da ce vec od sledeceg meseca da proradi nova centrala na Borskom Jezeru, tako da cu i odande moci da budem prisutan u danima koje provodim svake godine tamo.

O Borskom jezeru je izlisno trositi reci a nekoliko puta sam pisao i stavljao slike koje potkrepljuju moju odusevljenost boravkom na Jezeru. Jednostavno- R A J na zemlji…

Ono sto je uletelo kao bonus ove godine je broj dana provedenih u odmaranju. Premija. Prosle godine sam se kladio na spojenih pet dana, pa sam smanjio na tri, ali opkladu sam izgubio. Kao i pretprosle i one tamo i one tamo i one tamo…..

Svaki dan, prica za sebe. Svaki dan neki novi gosti i ludacko druzenje .

Svaki dan sa decom na plazi pre podne, pa popodne… Imam boju koju nisam imao jos od 1987 godine.. Sve ostale sam se suncao u tenku ( malo pregrubo, ali bas tako) . Umereno suncanje i bezanje sa sunca u terminima od 11 do 17h…

Kaze klinac Babi: Kako je tata dobar, sve nam cini i samo se zeza sa nama ! A Baba: Jeste, ali zato narednih 11 meseci necemo da ga vidimo !

Mala sala… Naravno da ce da me vide, ali sijalicu menjam posle pet meseci kad mi Baba skoci za vrat, a o ostalim stvarima da ne pricam.

Mrzim kad mi krenu obaveze. Sa njima mi krece i nervoza i nespavanje i konstantna jurnjava i zeludac poludi, i sve nesto ludo i dinamicno.

Kao i svake godine u ovo vreme, koristim svaki moguci dan da ponovo odem na Jezero i sa Jezera da idem na posao, a onda dodje i dan kad je nemoguca misija sve to uraditi, pa se po nekoliko dana selim nazad u Bor. To je najgori momenat. Kao da se vracam u zatvor. Iz prirode u cetri zida. Iz zelenila u blokove i asfalt. Iz raja u pakao.

Kad treba da se ode , onda nije problem, zacas se spremimo i eto nas tamo, ali kad se vracamo to je ludilo. Svi smo nervozni i ujedamo kao na takmicenju.

U stanu sparno, nenormalna vrucina, ispred zgrade sparno, nenormalna vrucina, u gradu isto i jos gore. Smara te ko kako stigne. Niko nema obzira ni prema cemu, ni prema kome. Guzva u saobracaju, drnda sve oko mene. Dan kratak, ne znam gde cu pre.

REALNOST, surova. Masina koja melje

Ali nema veze. Baterije su napunjene. Spreman sam za uletanje u masinu koja melje. Samo sto i nije svesna da cu ja nju da sameljem, da je polomim i skockam u malu kockicu koju cu zatim staviti u kutijicu od sibice, bre. A onda je za jedan viken , bacim u jezero i brojim zabice. Sve ispod tri, cetri zabice po povrsini jezera, smatram neuspehom. Sledeci vikend bice jos bolje i vise, he, he… Al sam opasan???

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Ovog leta je kod nas u goste doslo puno nama dragih prijatelja. Sa nekima se bas dugo nismo videli, a sa nekima je redovno druzenje ono najlepse…. Joj sto je bilo ludo. Atmosfera opustena, teme lagane i opustajuce a ambijent vise nego prijatan. Hvala im svima sto su bili nasi gosti. Znam da ce mnogi procitati ovaj pasus, pa im ponovo saljem pozivnicu od srca, a ostalima koji nisu bili iz raznoraznih razloga zelim da porucim da su uvek dobrodosli, samo nek se jave.

U popodnevnim satima, u vreme odmora, spavanje je uglavnom zamenjeno citanjem. Iscitak silne knjige, a najsmesnija stvar koja mi se desila je citanje ljubavnih romana. Dobro ste procitali- ljubavni romani. Rekla Baba da ce da me ofira, pa da je preteknem. Elem, zapeo sam sa jenom knjigom, smorna nevidjeno. Sklopim knjigu i kazem sebi: Deda, zasto se mucis kad si na odmoru? Sklonim knjigu od sebe, al udari dosada, pa reko daj da vidim sta to ima u jednom ormanu… Kad tamo pravo bogatsvo u kolicini ljubavnih romana. Ajd , reko da bacim pogled.!? Kad za pet dana  , onako odokativno, nebrojeci ih, sazvakam jedno tridesetak srceparajucih , sve na isti konac i na istu meru, ljubavnih romancica… I tu krene nevidjena zajebancija na moj racun.

Ma nek ide zivot. Najbolja stvar je sto se svi srecno zavrsavaju. Svi srecni , zadovoljni. Pa i Deda,lol…

Cak mi je palo na pamet i posebnu stranu na blogu da otvorim koja bi se zvala ,, Korak do sna ,, i u kojoj bi svako vece pustio po neku  ljubavnu pricu , za laku noc i za sve one blogerke i citateljke mog bloga. A zenske populacije je vise od one macho muske medju posetiocima, naslo bi se za svakoga po nesto.

Ko zna, ove sale i komike do sada mozda su i dosadile a imam materijala za jos pet blogova uporedo, i to dobrog, bas dobrog…

Jos cu razmisliti u kom ce pravcu ( obavezno pogledati u kom pravcu) ici moje blogovanje, da li ce biti prosirenja i kakvih??? U svakom slucaju, bice i dalje postova za uzivanje i opustanje, dobre sale i mnogobrojnih slika i videa. Bice sigurno i raznih reportaza u slici i reci. Ma bice svega i svacega, samo nece biti  monotonije… Nadam se.

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

26 Comments:

  1. Ooooo Deda, ti li si?
    Welcome back 😀
    (ovo ništa samo malo vežbam :mrgreen: )

    Nije mi jasno kako sam propustila priču o ljubavnim romanima. U vreme kad su ih čitale moje drugarice ja sam čitala Vajata Erpa i Doka Holideja, mogla sam da uzmem neki … 😀

    A ovo za pravac bih prokomentarisala onako kako ja umem, ali ću to ipak off-line … 😉

    Kako god, drago mi je da si se aktivirao 😀

  2. A bre Deda, koliki post, nemam sad vremena da toliko čitam, samo slušam mjuzu. Vraćam se posle da pročitam…

  3. Hvala Bogu te si se vrnuo, sad će da bude zebancija! Extra post! 😉

    Vidimo se uskoro! 😉

  4. Samo da te pozdravim i da ti zazelim dobrodoslicu! 😛
    Drago mi je da nisam jedina luda(izninte’) koja cita blogove preko mobilnog!
    pozzzzz!

  5. Suske
    Samo vezbaj, hvala ti za dobrodoslicu. Hvala ti i sto si mi ucinila da mi dobrodoslica bude laksa i lepsa, uredivsi sve spamove na mom blogu. Pamtim, pa vratim.
    Ne citavsi ,,pravu ,, literaturu mnogo si pogresila i ostala si uskracena za pregrst dubokoumnih umotvorina,lol…
    Cekam of-line.

    Ivana
    Ovo smatram dobrodoslicom, a i nije neki post da bi se mucila, tu i tamo po neki biser, nista posebno,lol…

    Panky
    Boze zdravlje, vidimo se…

    Naivna
    Uh, sad mi lakse kad ima jos onih poput mene…
    Bolje te nasao !

  6. Dobro mi se vrnuo i srecno ti zahuktavanje u pisanju blogi.Ja sam jedan od onih sto je svaki dan po par puta zavirivao da vidim ima li sta novo ovdi kod tebe jer ovi citaci ponekad pobenave i ne javljaju bas sve sto izlazi 🙂

  7. electrasdreams

    Dobro ti nama dosao nazad, makar nam pisao i ljubavne price.

  8. Kako te samo ne mrzi da kucas sve ovo, a sto se tice malog ekrana, preporucujem ti ETEN X500+.
    Poz, i znaci DEDA is BACK!

  9. Cao Dekice! O boze, kao da si bio citavu vecnost odsutan. Bila sam, zavirivala, komentarisala, ponesto, a drago mi sto sam videla da jos neko cita ljubise na letovanju. I ja sam to radila. Imala citav stos istih, pa (pljuc), redom, listaj, citaj. Nista bolje za “mozak na pasu”. Svi srecni i zadovoljni. Mozes, bogami i po koju suzu da pustis. Volim da citam i ubistveno smesne knjige. Tonija Parsonsa, na primer. Otkacen je totalno. Mislim da je on za godisnji prava stvar. Nadam se da cemo i dalje uzivati na tvom blogu. Srecan povratak u sadasnjost.

  10. Zmajcek
    Upravo tako, video sam tvoje dolaske kao i jos nekoliko vernih citaoca, sto mi je izuzetno drago. Mada, malo odmora nije na odmet…

    Elektra
    Bolje te nasao. Nisam siguran da li cu pisati ljubavne romane, ali sam siguran da cu pisati…

    Vihore, ajd na pivo !

    Duda
    Cao i tebi. Kao i Zmajceka, videh i tebe… Ljubavni romani i jos puno dobrih knjiga u trenucima za odmor, fantazija… Nemam reci !
    Ajd da se menjamo kad iscitamo nase gomile, mozda imamo razlicitih , lol… 😛 😛 😛

  11. E’ Deda,neki si se ti nama vratio.Nadam se da si cio i osvjezen.U materijal koji slijedi ne sumnjam…..ni sekunde. 😀

  12. Afrodita
    Naravno da da…
    Ni ja ne sumnjam u sebe inace nebi ni pisao blog. Na pocetku je postojala sumnja, ali sada ne.. I tako ce i biti..
    Dobrodosla !!!

  13. E, deda, zakasnio si za menjazu. Ostali ti romani na moru jos neke tamo 1994.-5. Posle ih nisam citala, ali moja cerka kaze da u Gloriji (izlazi cetvrtkom, mozda baba kupuje) ima pride romancic, pa ako te interesuje, baci pogled. Baj d vej, sta znaci “lol”. Mozda je nesto vazno, pa da znam… sorry!

  14. Pozdrav Deda i dobrodošao!
    Malo kasnim sa dobrodošlicom, ali sam vodila evidienciju kad se vraćaš 🙂
    Nego evo jedna ideja, napiši post na temu naslova romana (kratka analizica) i naslova poglavlja… Tako zanimljiva i simbolična priča da ćeš se iznenaditi…. Pa onda može glasanje od nas ženskih (a i muških ;)) koji od naslova nam je najnaj… pa nam ga objaviš.
    U svakom slučaju, dobro nam došao!!!

  15. Ja u prolazu da mahnem 🙂
    Drago mi je da ste uzivali i da ste se lepo proveli …
    a sad povratak u stvarnost 😕
    Pozdravcic …

    p.s. u koliko romana se radnja odvijala u Svajcarskoj? 😆

  16. S obzirom da ni mene dugo nije bilo. Dobrodošla i ja tebi i ti meni! Volim tvoje zajebancije, uvek me oraspoložiš, a volim i kad si ozbiljan bre. :mrgreen:

  17. Duda
    I te iz Glorije sam sazvakao. Ali bas sve romane koji izlaze ili su izlazili ranije, ima u biblioteci kod mene na Jezeru..
    Lol znaci da je potvrda neceg pozitivnog, smesnog i zadovoljavajuceg. Barem ga ja tako karakterisem. Znaci- pozitivno maksimalno…

  18. Dragana Djermanovic
    Gago, veruj mi da mi je ovo prvi odmor za sest godina. Ni sam ne mogu da verujem da sam skockao 20-tak dana. A to sto se ne javljam redovno je iz razloga sto vise vremena provodim na Jezeru a tamo nemam nikakvu vezu osim preko telefona.
    BDW, dobar ti je predlog i probacu nesto u narednom periodu, pa kako ispadne.
    Hvala za dobrodoslicu, bolje te nasao i kod tebe i kod mene… 😛 😛 😛

  19. Tasia
    Uleteo sam u masinu, samo tako. Stvarnost je svud oko mene. Arbajtujem kao zmaj !
    Mnosto romana se odvija u toj lepoj zemlji, ali ih ima i u Italiji, Francuskoj, pogotovo Irskoj, Americi. Ima silnih nekih zamkova i dvoraca, kao da su to price za malu decu a ne za nas odrasle,lol 😛 😛 😛

  20. Carolija
    I sebe iznenadim kad sam ozbiljan. Vise mi odgovara kad se salim i kad i drugi dodju ovde da se opuste.
    Bolje te nasao !!

  21. nema niceg boljeg nego vratiti se kuci sa napunjenim baterijama!
    welcomeback

  22. Hvala ti Deda na objasnjenju, a vidim danas u presu reklamiraju neke mobilne sa momkom i devojkom i oboje govore LOL! E, a sada da probam samjlija,kao naucila sam, ali mi se cini da opet nesto nece!:o

  23. Nece smajli, pa to ti je, a kod elektre uspelo! Otkaciju totalno!

  24. Izvini, dosadna sam, imam kasno paljenje! Tek posle drugog komentara sam videla smajlije! 😳

  25. Laluve
    Bolje te nasao !
    Ja sam full , kiptim od energije. Samo jos pravilno da je rasporedim.

    Duda
    Nisi dosadna. Kad se samo sebe setim pre jedno godinu dana? A tek sad sto znam da ne znam… 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *