Ljubav ne poznaje granice

Kakav je osečaj kad voliš?

Iz ociju suklja vatra ljubavi ! Ni blizu , ni daleko. Ipak je ta vatra nesto sto samo ona mora da vidi, i nijedna druga. Jer je samo za nju namenjana, ali ne da je sprzi, vec da oseti svu toplinu koju oci mogu da daju. Onu senzibilnu.

A tek glas? Taj glas ne sme da zadrhti. Taj glas mora da pokaze svu iskrenost koju srce cuva. Taj glas treba da kaze mnogo vise kad cuti nego kad prica. Da u uglovima usana bude mali , tek primetan tik osmeha.


Ruka i pokret moraju biti senzibilniji od pokreta koje pravi Hulio Iglesijas, dok zmuri i glumi najveceg zavodnika svetskog.

Julio Iglesias ima predivnu pesmu “EL amor”  – Ljubav, to nisu nasumice izgovorene reči, za trenutak, bez razmišljanja. Ljubav… zagrljeni, nasmejani.

Ljubav ne zna za granice, godine.

Nisam baš spreman da prevedem sve reci ove pesme, ali je deo baš ovakav.

Nisam ni preterano zainteresovan da prevodim pesme sa španskog jezika kada je ljubav u pitanju. Naš jezik je predobar za izražavanje ljubavnih osečanja. Zar ne?

Kada volimo, često ni sami nismo svesni koja je to količina ljubavi u pitanju? Ako se može meriti ljubav???

Koliko smo spremni da damo sebe ? U svakom smislu ovih reči…

Ljubav, muzika i sve nesto lepo…

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

5 Comments:

  1. Pingback: Tweets that mention http://www.dedabor.com/ljubav/ljubav-ne-poznaje-granice/?sms_ss=twitterutm_sourcepingback -- Topsy.com

  2. Uh Deda, skoro me rasplaka sa ovim.

    Za svoju ljubav sam se već cela dala, ali kad dođu neki teški dani, čovek shvati da za pravu ljubav može da da i mnogo više od samoga sebe. Sky is the limit.

  3. Pesma je super, lagana, fina, pozitivna kao i ovo leto 🙂 Pozdrav!

  4. Ne postoji jedinica za meru i nema granice… Pravila ne igraju ulogu, godine ne važe, prepreke se lakše prevazilaze…Može imati puno lica,ali samo jedno ime…
    P.S.. Udaljiti sve što voli da raste (i da smeta) pored ove retke i dragocene biljke… bes, mržnju, ljubomoru,patnju, očekivanje, strah, zavisnost,pohlepu,želju,dužnost,samosažaljenje,bol…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *