Ko zna zbog čega je to dobro

Život je neprikdna borba u kojoj puno puta gubimo I retko dobijamo.

Ali ono što dobijemo, dobar je razlog da budemo srećni I ponosni na sebe. Ukoliko je dobitak neokaljan bilo čime, time je naše zadovoljstvo veće, srećniji smo.

Gubitaka je mnogo. Neki su materijalne prirode, a neki  mnogo veći I nemerljivi su. Znaju toliko da zabole da danima ne možemo da se vratimo u stvarnost u neko naše normalno stanje.

Najveći razlog za patnju, bol I gubitak svih normalnih funkicija u stvari su naši snovi, naše nade I nerealna slika koju sebi namećemo. Jer nije uspeh pobediti već ići putem ka pobedi! A takav jedan put iziskuje mnogo toga. Počev od  inicijalne kapisle koja nas gura ka nekoj našoj skivenoj ambiciji, zatim nekog zamajca unutrašnjeg koji nas gura da idemo dalje I da inicirano stanje pretvorimo u stanje dešavanja.

Na tom putu previše je prepreka, dubokih ponora I raznoraznih smicalica koje nam lome noge, dušu, telo I sve ono lepo u nama. Medju tim preprekama najteže je jer postoje ljudi, organizacije …

Upravo sam doživeo još jedan gubitak koji će me učiniti mnogo jačim samo zato što obema nogama čvrsto stojim na tlu, samo zato što imam ogromnu podršku moje porodice I svih meni dragih ljudi iz okruženja. Svi oni će u potpunosti razumeti I uticaće na mene, a ja, pa naravno: I dalje ću sa osmehom I podignute glave iči dalje I tražiti još više, najpre od sebe.

Jesam razočaran. Jesam ušao preambiciozno u nešto za šta sam I sam znao da je nerealno u državi koja nije više ni nalik banani a kamoli da ima “d’ kao početno slovo.

To što neću iznenaditi neke ljude, zasigurno je predobro u ovom trenutku. To što sam ja sada iznenadjen, zapravo je slika u neka moja verovanja I moralne principe koje pod hitno moram odbaciti.

Još kad bih mogao, bilo bi super za mene.

Želim svima sreću I puno uspeha u vašim borbama.

Neću odustati, nikada nisam!

A zašto je ovo dobro, videću u narednom periodu? 😛

 

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

9 Comments:

 1. Sa srećom Deda bilo, pa ma šta da je. Sigurno je zbog nečega dobro. 😉

 2. ne znam o cemu je rec i sumljam da mogu pomoci, ali podrzavam stav, ko zna zasto je to dobro. zelim puno srecne u novim pobedama!

 3. Fala vam ljudi…Vreme ce pokazati neke stvari i dati odgovore na odredjena pitanja!!! 😛

 4. Aman bre, govori šta se desilo.

 5. Jer nije uspeh pobediti već ići putem ka pobedi! Keep on! Ne daj se Deko tu smo uz tebe 🙂

 6. Stiglo da smanjiš plate onima koje si podržao?
  Bez brige, već će se nešto dogovoriti. Kao i do sada. Sve ovo za par stotina dinara. Zakon ništa, ministar ništa.

 7. Djurovski
  Znam da jesi, hvala ti!!

  MilanM
  Nemam info, a poslao sam obracun na cele plate i propratno pismo…Nisam siguran da je zakonski izvodljivo smanjenje…Ali ajde da vidimo i to cudo, do sada su me uvek iznenadjivali svojim poseri-pojedi…

 8. Još više si moj čovek. Nisam ni sumnjao u tebe. Ali drugi direktori, …
  Jad i beda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *