U nove radne pobede

Novogodišnja čarolija je na trenutak sve nas otrgnula od svakodnevnice koja je iza i ispred nas a u kojoj imamo obaveze, interese, rate, obične i neobične račune, prohteve, želje i ostalo.

Kada čarolije nestane, ostaje nam stvarnost! Stvaran svet oko nas!!!

Zato okrenimo se realnom i stvarnom, krenimo u nove radne pobede.

Jedan u 18 miliona dobiće premiju na Lotou, jedan od 15 miliona dobiće srećku sa velikim iznosom novca, jedan od dvadesetak pobediće u nekom kvizu ili rialiti šou posle nekoliko preteških meseci odricanja uz šaku prolazne slave ako razgoliti svoje telo obaška, kao slučajno ili ciljano namerno, ono kao strategija!

Nama ostaje da uplaćujemo Loto svake nedelje.

Isto tako ostaju nagomilani dugovi i precenjeni planovi koje svakodnevno reduciramo uz bolno saznanje da tako mora!

Takodje, predstoji nam 30 odsto smanjenje budzeta zbog seke, bate, eura, dominantog patriotskog dolara, zbog berzanskih propusta i šticovanja cene nafte opravdavajući razaranja pojedinih arapskih nalazišta i njihovih domačina, zbog svega i svačega što naši mali malecki mozgovi prečesto ne mogu da vide zbog lista iz šume koji je pred našim očima i deluje prevelik da bi išta videli iza njega.

Zato dragi moji: pojeli smo rusku, francusku, italijansku i ostale salete tipa povrće sa majonezom i krastavčićima, pojeli smo butkicu, kolenicu, popili nekoliko dvolitarskih piva pet ambalaže, možda neku litarku crnog i sada nam predstoji šta???

Pa da krenemo u nove radne pobede! Šta drugo?

Krediti i računi moraju da se plaćaju, zar ne?

A šta je sa onima koji nemaju gde da krenu u nove radne pobede? Koji nemaju javno preduzeće, privatno tatino preduzeće, ili  već neko mesto gde če pobedjivati i vračati se sa crkavicom?

Od prvog januara ne važe plavi pasoši.

Štrajk policije i šalterskih službenika prekinut je u pet do 12h predhodne godine.

Štrajk prosvetnih radnika prekinut je malo ranije predhodne godine.

Štrajk zdravstvenih radnika suzbijen je u startu.

Štrajk svih ostalih je iza nas.

Svi rade, svi prelaze novi most, svima su otvoreni putevi, svi imaju iste mogučnosti.

Na nama je da biramo šta ćemo i gde ćemo da pobedjujemo.

U nove radne pobede krenuo sam prvog minuta prvog dana u novoj 2012. godini. Moja odluka da ostanem ovde i berem novce svuda oko sebe je zasnovana na trenutnim mogučnostima, znanju, iskustvu, vezama, interesima i činjenicom da sam za trpezom i ove novogodišnje noći imao rusku, prasetinu, belo i crno i još svašta nešto lepo. Ako je trpeza i nekoliko skormnih poklona najbližima iz porodice i užeg kruga prijatelja rezultat predjašnjeg rada, te ako je sve povezano sa skromnim željama, meni je sasvim odlično.

Moj mozak nema previše problema da bi čak i ovu mizeriju hejtovao i time ubedačio ono malo preostalog optimizma, što i vama preporučujem. Ako krenete sa hejtom drugih, kad tad ćete ishejtovati i sebe, a onda ćete biti smrtno ubedačeni i ništa pod ovim Suncem neče valjati…

Zato glavu gore, male želje, mnogo sreće!

Birajte da li ćete sa novim čipovanim pasošem u nove radne pobede, ili sa papirima za nove tablice pa u red na šalter, ili kod novog izabranog lekara, ili u kafić kod nove predivne prepametne konobarice koja će tu raditi na probno tri meseca, ili ćete preko novog mosta do nove radne pobede na vaš način onako kako ste vi to smislili.

Mogućnosti postoje, na nama je da biramo! Postoji posao za svakoga ko želi da radi!

Dovoljno je pospremiti sto posle novogodišnje noći, konačno ustati iz kreveta i krenuti u željenom pravcu.

U nove radne pobede! Srećno!!!

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

6 Comments:

 1. E Deda, Deda, znao sam da si spoj Medjeda Useinovica i Alije Sirotanovica… Novi petogodisnji plan krece danas…

 2. Druže Dobrice,
  znas da nema stajanja i praznog hoda!
  Idemo dalje u nove radne pobede. Nema kukanja, žalbi i ostalog, samo udarnički!!!

 3. Što reče jedna moja prijateljica, doček je najzabavniji među blogerima 😉

  Srećno i tebi, Vlado!

 4. Ljupka
  Srecno tebi, tvojoj porodici, tvojima! Sve vas voli Deka!!!
  Zelim vam svima zdravlje, srecu i uspeha na svim poljima.
  Ljubav, muzik i sve nesto lepo… 😛

 5. Srećno Deda! Možda će da zvuči neiskreno, ali ja se uvek obradujem kad vidim da neko uspeva nešto da postigne i još žešće tada nastavljam da radim čekajući svoj red. Ti si jedan od onih koji mi daju veru da jednog dana i sama mogu da postignem sve što sam naumila.

 6. Verkic
  Hvala draga moja. Moramo se potruditi koliko ko moze, rezutati ce doci samo posle upornog i velikog rada. I da, bolje da radimo nego da kukamo …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *