Asuse, ima li te?

Asuse, ima li te?

Asus ZenBook UX510U

Asus ZenBook u mojim rukama kao nokat I meso. Zalepio mi se, jedva sam ga odlepio kad sam morao da ga vratim. Bolno iskustvo, verujte mi.

Odavno nisam koristio bolju mašinu. Otvaram kutiju, a on mi zaseno oči, zamutilo mi se u glavi. Posle par minuta, sakrio sam se u mračnu sobu iz koje nisam hteo da izadjem narednih desetak dana. Da mi nisu doneli vodu i hranu, umro bih srećan pored njega.

Lelele, ne verujem šta pišem, a vi?

U svakom slučaju, Asus ZenBook UX510U je sjajan lap top koji vam može pomoći da više nikada ne razmišljate o nabavci nekog drugog računara.

#Windows10Pro vam pruža sigurnost i u kombinaciji sa AsusZenBook-om omogućava da uradite sve što ste zamislili, bez ikakavog opterećenja. Toliko da možete raditi desetak stvari istovremeno, a da se računar niti zagreje, ni da stucne, ma ništa od svega onogo što vas inače nervira. Ni mušice ne smeju da pridju, o komarcima i da ne govorim. Jedino žena ili tašta mogu da vas prekinu u radu, ali se to ne računa.

Ekran gledate iz bilo kog ugla podjenako kao i kada ste naspram njega, bez ikakvih problema. Realne boje, toliko da vam ni naoćale nisu potrebne. Zvuk morate da utišate osim ako komšije nisu navikle na vaš ritam.

Tastatura velika, a dugmići iz prvog gornjeg reda pružaju vam mogućnost da upravljate svim potrebnim aktivnostima, laganini i bez cimanja. To me posebno oduševilo, kao i broj nivoa osvetljenja iste. Dugmići svetle ko Las Vegas tebra.

Izuzetno elegantan, lako prenosiv, kompaktan i izradjen od aluminijuma, veoma dopadljiv, a zver nevidjena. Lav, kralj zverova!

Otvoriš, a on se pokrene, još nisi ni shvatio. Brz, atletičar, sprinter.

Nečujan. Potpuno hladan.

Pored svih rupica u koje možete da nagurate razne priključke, on dolazi sa još dva dodatna, pa igrarijama nikad kraja. Ima prejaku grafičku, pa pored zahtevnih korisnika, lagano i gejmeri mogu da skaču po njemu.

Ja skakao skakao, pa jedva uspeo da istrošim bateriju posle 5 sati neprekidnog maltretiranja. Ako uzmem u obzir da mi je u isto vreme bilo uključeno nekoliko prozora, sa puno tabova, sa video drndanjem u pozadini i programima za obradu slika, videa, zvuka, onda je to više nego zadovoljavajuće.

Šta još reći a ne zaplakati?

Najgore od svega je kada moram da se odvojim od ovakve mašine, a opraštam se uz pesmu Kiće Slabinca: „Plačem jer nisam kamen, plačem što moja ne možeš biti…“

#WinWithWindows i #Microsoft’sFirstLeague Srbije su mi omogućili da makar na trenutak uživam radeći na AsusZenBook UX510U i Windows10Pro i da se osećam kao pravi profesionalac.

Eh živote, lutalico!

 

Karakteristike Asus ZenBook UX510U:

Procesor: Intel I7-7500U @ 2.70GHz

RAM memorija: DDR4 16Gb

Hard disk: 512Gb SSD SanDisk

Grafički procesor: Nvidia GeForce GTX950M sa 2Gb memorije.

Ekran: IPS, LED backlight, anti-glare, FullHD

Operativni sistem: Windows 10 Pro

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

2 Comments:

  1. jel ovde pomoglo moje navijanje ili nije? 🙂
    ima li jos nesto novo, neci swift 3 ili 5 od acer-a? ili cak neki macbook iliti skotska knjiga 🙂 ? ne posustaj deda, jos nisi tol´ko mator.
    p.s. ned’o bog da ti padne u ruke neki msi gamerski laptop, ce se slogiras 🙂

  2. Svako interesovanje pomaze na svoj nacin, kao i komentari. Elem, odavno je zavrseno testiranje sjajnih masina. Jos prosle godine…
    Nedo bog da mi padne neki gejmer, zaboravicu kako se zovem. Salim se, slab sam sa igricama, tako da su mi i ove masine uzele mozak. Predobre su!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *