Prosvetni magazin

Prosvetni  magazin

Prosvetni  magazin je elektronski časopis  kojeg uredjuju prosvetni radnici, učenici, roditelji i svi oni koji  žele da doprinesu razvoju prosvete na bilo koji način.

Prvi broj je izašao, distribuiran je na preko 800 mejl adresa i prvi podaci su više nego impresivni.

Interesovanje je veliko i već drugi broj preti hiljadarki mejlova. Nisu zainteresovani samo čitaoci, već i mnogi koji bi želeli da se oglase svojim tekstovima.

Ljudii  imaju odlične ideje. Prosvetni magazin je tu da dobre ideje stignu do što većeg broja ljudi.

Evo šta o Prosvetnom magazinu kaže izdavač Obrazovno kreativni centar


 

Obrazovno Kreativni Centar vam predstavlja prvi broj Prosvetnog magazina, časopisa koji je isključivo namenjen prosvetnim radnicima. Zbog velike neinformisanosti prosvetnih radnika i marginalizovanog položaja u društvu javila se potreba za ovakvom publikacijom, koja će unaprediti naše profesije. Prosvetni magazin zamišljen je kao online časopis čiji su autori nastavnici, direktori, pedagozi, učitelji … učenici.
Pored svog informativnog sadržaja, Prosvetni magazin imaće edukativni i korisni sadržaj: opise časova, nastavne metode, načine upotrebe savremenih nastavnih sredstava, savete za realizaciju časova, informacije o stručnom usavršavanju … i još mnogo toga. Autori časopisa ste vi, prosvetni radnici iz Srbije, nastavnici, učitelji, direktori, stručni saradnici, svi oni koji imaju želje da pomognu obrazovnom sistemu. S toga vas pozivamo da nam date povratnu informaciju o našoj (vašoj) publikaciji i da nam date komentare, savete, predloge, sugestije šta bi mogli uraditi a da časopis bude što savršeniji. Pozivamo vas da zajedno sa nama učestvujete u kreiranju, pošaljete nam svoje tekstove koji su temom vezani za naš obrazovni sistem. Nemojte se ustručavati, nemojmo dozvoliti da i dalje ne učestvujemo u kreiranju obrazovnog sistema u kome radimo, sigurni smo da imate šta reći, pokazati, predložiti i naučiti druge.

Prvi broj Prosvetnig magazina možete pogledati na sledećoj adresi: Prosvetni magazin broj 1

Za informacije o svakom sledećem broju, preko kontakt forme na adresi Obrazovno kreativnog centra. Upišite Vaš mejl, prosto je. Potrebno je samo da imate interesovanja!

A siguran sam da imate jer, ako niste prosvetar, onda ste možda roditelj ili jednostavno neko ko želi da se uključi i pomogne!

Još jedan fenomenalno dobar projekat. Nekomercijalan i sa velikim entuzijazmom. Nema šanse da ne uspe.

Želim da dam svoj doprinos i kroz promociju na mom blogu, a verujem da ćete se i vi uključiti?

Sve nešto lepo je pred nama…

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

7 Comments:

 1. Srećno rodjenje!
  Bravo, super ste!
  Poseban pozdrav profesoru Milojeviću- ideja je potpuno ostvarljiva, samo treba volja profesora !

  Mašta o kojoj on piše u ovom broju nije mašta, nego nedostatak inicijative da se tako i radi.

  A roditelji i zastrašivanje od interneta- to je problem za psihologe, koji tvrde da roditelji zapravo indirektno šalju deci poruku:
  nemoj da odrasteš !
  Želim vam mnogo uspeha i nadam se da ću imati priliku da da što-god pomognem 🙂

 2. Hvala na komentaru ali i na tekstu. Ima puno prosvetara na internetu i u online životu, ali nekako se ne čuje previše naš glas. Ono malo (ili mnogo) umetnosti, kreativnosti, ideja koje imamo u sebi … uništi školska birokratija i administracija.
  Nadam se da ćemo naći načina da pokažemo ono najbolje.

 3. ajd, nek je sa srećom 😉

 4. Svaka čast na ideji i realizaciji! Nisam stigao sve da prelistam i pročitam, ali na osnovu onoga što jesam, deluje odlično, zanimljivo, korisno, informativno…

  Svakako ću dati svoj doprinos, i proslediti svojim kolegama i čitaocima!

 5. Ovo je super! Najzad da se čuju glas, ideje, mišljenja i kreativnost prosvetara Srbije. Srećno!

 6. Savršeno, moje čestitke! Baš listam… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *