Dogovoreno – dr Srđan Verbić #NoveTehnologije, intervju

Na otvaranju treće konferencije #NoveTehnologije u obrazovanju 2016.godine, uvodnu reč, pored ministra prosvete i ambasadora Velike Britanije u Srbiji, imale su mnogobrojne zvanice iz različitih državnih struktura. Iskreno, mene je najviše obradovao  govor državne sekretarke Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Tatjane Matić, u kome je istakla da će sve škole dobiti brz i pouzdan internet ove godine, a prosvetni radnici digitalnu obuku.

Stankovic Vladimir Deda

Upravo ova informacija poslužila mi je u intervjuima koje sam radio tokom konferencije, a koje sam najavio u prethodnom tekstu „Učiti, učiti i stalno učiti #NoveTehnologije”.

Elem, dva dana sam razgovarao sa ljudima iz srpskog prosvetnog miljea, čuo njihova mišljenja na teme koje sve nas iz struke zanimaju, a sada vam prenosim deo atmosfere kroz intervju sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dr Srđanom Verbićem @sverbic.

blog

Naglašavam da se ministar odazvao pozivu blogera, došao u Blog korner i dao odlične odgovore, čime nam je iskazao poštovanje, hvala mu na tome.  Ipak, to je tema za poseban blog post, jer su domaćini učinili sve da blogeri budu značajni deo cele priče, a sagovornici dostupni i raspoloženi za druženje.

Iz ovog intervjua izdvojio bih informaciju zbog koje su negodovali prosvetari i povezivali je sa predstojećim izborima, kao još jednim u nizu obećanja, kao i onu vezanu za pisanje e-priprema. Ministar je prvo pitanje potvrdio činjenicom, a o drugom… čućete u razgovoru:

 Jasno je da je konferencija #NoveTehnologije u obrazovanju mesto gde se priča upravo o tome i zato ovog puta nisam forsirao priču o problemima koji muče prosvetare, ali vi slobodno u komentarima ispod ovog teksta (NE na društvenim mrežama), napišite svoja zapažanja i ono što biste pitali ministra. Ista ću složiti i iskoristi za neku narednu priliku.

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

7 Comments:

  1. Pingback: Učiti, učiti i stalno učiti #NoveTehnologije - D E D A B O R

  2. Pingback: 5 чуда #novetehnologije – Nauči.me

  3. Pingback: Нове технологије у образовању | какоЈЕЦАкаже

  4. Pingback: 5 чуда #novetehnologije – Nauči.me

  5. Pingback: Нове технологије у образовању | Како Јеца каже

  6. Pingback: Нове технологије у образовању – Како Јеца каже

  7. Pingback: Čuda #novetehnologije - 5 po našem izboru - Nauči.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *