Gasenje pozara helikopterima

Verovatno ste sinoc na vestima culi da pozari gutaju sve pred sobom na podrucju Dubasnice i Crnog vrha.

Kako bi ugasile pozar, mnogobrojne vatrogasne jedinice iz citavog kraja prionule su na izuzetno tezak posao, a zbog nepristupacnog terena ukljuceno je i nekoliko helikoptera.

Vodu za gasenje pozara helikopteri su uzimali sa Borskog jezera. Celog dana su pravili krugove, a kakvo je stanje na terenu samo vatrogasci znaju.


Izgleda da je jedino deci bilo interesantno da gledaju majstorije iskusnih pilota dok uzimaju vodu iz jezera, a mi stariji smo se bas zabrinuli, jer ovo nije prvi put da na ovim prostorima divljaju vatrene stihije, pa znamo sta bi moglo da se iz svega izrodi.Mozda je jutrosnja kisa sa gradom malo pomogla u gasenju pozara?

Videcemo na danasnjim vestima.

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

14 Comments:

 1. Koliko li vode staje u to čudo? Nekako deluje malo…

 2. Deluje malo a kakav je pozar, sigurno je da je malo… Ipak , oni su celog dana pravili krugove i odnosili vodu u ovim korpama.
  Stvarno ne znam koja je kolicina zapremine ovih korpi…

 3. Ni planske aktivnosti (EXIT npr!!!) nismo u stanju da organizujemo bez posledica i da se za njih pripremimo. Necu puno pricati o grani koja je ubila sirotu devojku, ali smece po ulicama, nepregledne kolone ponude semenki, kikirikija, kokica, viršli, NE SPREMNA turistička organizacija Novog Sada (bez flajera, organizovanih tura a kamoli brošura na engl.) Haos! Kako onda da očekujem i da se nadam da će neki ne mili i ne predvidivi događaji biti sanirani adekvatno, ne daj bože da će se sprečiti… Žao mi je zbog požara! On, kanda, kod nas bukti na mnogo načina 🙁

 4. I ja htedoh da pitam koliko vode staje u ovu korpu. Ovako mi deluje kao da gasis pozar jogurtskom casom.

 5. U ono cudo zvano korpa za vodu od helikoptera staje 1,500 litara vode,mada deluje da je malo,pokriva veliku povrsinu prilikom ispustanja. Kanader klasicni kao sto inamo mi u zaletu uzima do 5.000 vode dok u svetu ima i onih u kojima stane i do 10.000 vode.

  Mlaz vode izbacene iz kanadera moze da slomi drvo debljine do 30cm a coveka usmrti

 6. Ja se samo nadam da ce uspeti da suzbiju taj pozar kako treba (zasad rekose da su ga lokalizovali), i da nece biti prevelikih posledica (posto ce ih svakako biti…)

 7. Videla sam na Tv da gori crni vrh…
  a ovim pilotima i vatrogascima treba samo cestitati…kako je to tezak posao….
  super snimci…
  i nadam se da ce ga brzo ugasiti…
  pozz

 8. Dragana Djermanovic, kanda si u pravu. Pametnima ostaje nauk za next time! Walter, Zmajcek dade odgovor na Rainovo,tvoje i moje pitanje. Hvala ti Zmajcek,verujem da je tako. Nadam se samo da i ovako mala jogurtska caša ima velikog udela u gašenju velikog požara. Moushanter, ista su nam nadanja. Voleo bih da pozara bude sto manje, kad ih vec ima, i da vatrogasci budu sto uspesniji. Sarah, piloti su stvarno više nego vesti u svom poslu. Da li mi verujes da sam snimao telefonom. Imam još nekoliko snimaka ali ih nisam uplodovao,a svi su autenticni. Najveci mi je problem sto odavde sa jezera nemam konekciju,pa sve radim preko mob.telefona. Povremeno mucim Suske da prepravi moje greske,to je to. Pozdrav svima!:-)

 9. I ja sam jedna od mnogih koja je spekulisala koliko vode staje u ove korpe.Nadam se da su uspijeli sanirati pozar.Bas cu veceras da gledam dnevnik.Jos nesto me interesuje….Koliko je to daleko od Borskog jezera?

 10. Afrodita, zadnje vesti kazu da je opet izbio pozar,nažalost. Vazdusnom linijom ima nekoliko kilometara od nas i mi ovde osecamo dim kad vetar duva ka nama…

 11. Aha! 😉

  To je bas uzelo maha. 🙁

 12. Evo od jutros ponovo helikoptera,izgleda da je teren jako los. Kazu da je zahvaceno oko 15 hektara ovom prilikom.

 13. Jel se smirio taj pozar?

 14. Bajagi jeste. Juce pre podne gasili helikopterima a popodne cisternama. Bio je pozar i na aerodromu pa su i tamo ceo dan gasili . Ludnica. Nadam se najboljem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *