TabloIDIOTIzacija naših života

Dragan Gulic   Roditelji Tijane Ognjanovic sav preostali novac...

Koristim status Gulića da ukažem na par stvari zbog kojih sam vrlo ljut.

Skoro sam na jednom predavanju pričao o blogovima kao mediju i kao primer sam naveo pismo koje je bilo upuceno novinarki Kurira, koja je malo pre toga svojim tekstom razapela roditelje, koji su malo pre toga doživeli veliku tugu i bol gubitkom deteta a sve u kontekstu novca za lečenje koje je prikupljeno humanitarnim delovanjem velikog broja ljudi. Gde su pare, ko treba da dobije iste i svasta nešto?

Pismo je objavljeno pa skinuto sa par portala. A onda su ga preuzeli blogovi pa se u samo jednom danu desilo da istu vest procita mnogo veci broj ljudi nego da je pismo ostalo na tom portalu.

TabloIDIOTIzacija naših života cenzurom ili naručenim pisanjem pravi od nas idiote ali i zombije, poslušnike i ljude koji n’umeju niti treba da razmišljaju svojom glavom.

Ima ko će to da radi.

Prosto, pitam sebe: šta je gore: cenzura ili nametanje?

Da li da se pridržavam cenzure o kojoj sam skoro blogovao, da li da prihvatim nametanje?

Šta god da uradim, ne gine mi IDIOTIzacija.

Obzirom da TabloIDIOTIzacija uveliko kroji javno mnenje, ostaje da se okrenem blogovima za koje se godinama borim i zbog kojih ne mogu da usaglasim svoje mišljenje sa mnogobrojnim novinarima i urednicima srpskih medija, tek da ne postanem BlogoIDIOTIzovan od samog sebe.

Možda mi neko bane sa “željom” da blogocenzurišem BlogoIDIOTIzaciju sopstvenog života, prihvatim TabloIDIOTIzaciju naših života?

Do tog “Možda” hajde da open mind IDIOTIzaciju sopstvenog života odložim.

Čudna vremena došla…

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

2 Comments:

  1. Vremena nisu čudna, samo mi brzo zaboravljamo, ali kao što reče @sloba_milosevic na twitteru “Ne treba da vas čudi cenzura medija.
    Jednom Slobin ministar informisanja – uvek Slobin ministar informisanja.”

  2. mozda je nametanje samo drugaciji vid cenzure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *