Nije kazna nego usluga

Citam kako je “usluga” kad ti Javni servis uzme auto i odnese na njihov plac , a onda odes i platis tu uslugu skoro 10 soma dinara( oko 112 evra). Doduse, ovde se radi o kradji automobila i slucaja da se auto odnese paukom…
Super su , majke mi. Prosto sam odusevljen ovim saznanjem, pogotovo sto jos ne videh da odnose dzipove i one druge automobile zatamljenih stakala, ali redovno odnose ove krntije gde vlasnici tesko i mogu da skupe novac za otkup.
Usluga je ako se auto ne odnese i ne naplati naknada . Ta usluga se naplacuje a kad god gurnem ruku u dzep da izvadim pare za takve stvari, gomila zmija iz dzepa se budi i izujeda me , skoro do besvesti. Cini mi se da mi nema gore kazne.

slika preuzeta sa portala BGDNovine
Zato je to za mene kazna, a ne usluga. Oni neka je zovu kako im volja, ali neke mi ne cine uslugu, a i neka smo sto dalje jedni od drugih. Ja cu se truditi da se pravilno parkiram, a oni neka rese sistem gde kod upisa 0 umesto slova “o” za placanje parking mesta, proslede informaciju do Muje koji samo hrani prasice, u ovom slucaju: njihovog radnika na terenu koji gleda u citac i pise obavestenje da se kazna plati.
A mozda je i to usluga? Nemam pojma?
Sve u svemu, podrzavam Javni servis za parkiranje i smatram ga jedinstvenim jer da nije njega u pojedinim gradovima bi vladala anarhija na ulicama, medjutim nisam zadovoljan kako funkcionise na nekim mestima.
Cini mi se da se i dalje gleda registracija vozila ( kao i kod saobracajaca) tek da se ne remeti domacinska lokal patriotska , bratska, kumovska i ina veza, pa ajd da pljesnemo po usima onoga sa registracijom koja nije iz naseg grada.
Mozda gresim, ali bi voleo da neki saobracajac procita ovaj moj post i razuveri me sopstvenim primerom, a najbolje rezultatima rada u kojima se vidi statisticki ( ako hoce da da) za odredjeni period. SUmnjam u ovako nesto, ali ne sumnjam u svoje oci i primere sa terena koje sam vidjao ne samo u mom gradu, nego u mnogim drugim gradovima.
Hvala vam , bas ste usluzni.

slika preuzeta sa potrala Danas

A i ma i drugacijih primera…

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

11 Comments:

 1. Pingback: Tweets that mention Nije kazna nego usluga | D E D A B O R -- Topsy.com

 2. Ako mi pauk odnese kola učiniće mi samo uslugu. Ne bih ni otišao po njih. Uštedeli bi mi sile pare koje pucam na gorivo, popravke, registraciju
  Moj auto kao 6 član moje porodice (žena+dvoje dece+ja+kompjuter+auto) troši više para od nas ostalih 5 pa nek ga odnese pauk. Vratiće ga sam posle mesec dana, Još će oni meni da plate. 😉

 3. Zao mi je deda što te odnesoše, ali sam isto tako UŽASNO BESNA sto nisu merila ista prema svakom. Moju ćerku je nadavno odneo pauk u vukojebini, da ne kažem, ovde dole kod nas, ispred jedne, kao staze, tj. samo delić staze je zahvatila. Nemam reči! A mamlaz matori u crnom dzipu, zatamnjenih stakala, parkiran na sred trga, na zelenoj površini, ispod drveta da mu “ljubimac” ne dobije sunčanicu! A šta je sa ovim idiotima koji se ovako zalepe za kuću, na pešačkoj stazi pa se mame sa dečijim kolicima lomataju i dobijaju na razne načine da prodju. To ne vide, to se treba prijaviti! Ma, dzukele su oni teške!
  Reminder, zeznućeš se ako ne pokupiš kola brže bolje, jer naplaćuju i ležarinu! 🙂

 4. I bre, Deda, nije to nista, ja sam skoro otkupljivala celog muza zato što je prešao ulicu van pesackog prelaza i morala sam da dokazujem d je registrovan na mene 😆

 5. kad videh gornju sliku, kao sebe da sam gledala…a ja sam imala dupla kolica…majko mila mog užasa u takvim akcijama 😕

 6. Reminder
  Ne pustaj filmove… kad ti odnesu auto, pa kad ga ne pokupis , a oni ti racunaju stajarinu na placu( zauzimas prostor, cuvanje auta, osiguranje i svasta jos…), pa kad te odrape, vise te kosta USLUGA nego taj auto… 😛
  Sve je smisljeno, inace bi mnogi prepustili auto odnosenju bez po muke…

  Duda
  Isto pitanje postavljamo oboje. I da: meni nisu uzeli auto, ali su mi naplacivali neke glupave kazne…

  Mahlat
  Ne verujem ti , majke mi. Jedino da pokazes preiznanicu ili da mi tvoj ljubimac licno potvrdi. 😛

  Ziherica
  ..mogu misliti… Strava…

 7. Deda, mi smo pravili neki projekat za kreiranje novih usluga JP Parking servis Beograd, a tamo smo između ostalog predložili i “kaznenu žurku” za sve “klijente” parking servisa, feedback od njih dobili nismo 😀

 8. Ivan
  Mislim da sam siguran da te nisam razumeo? Ajd malo opsirnije ako ti nije problem: klijenti Parking servisa su nesavesni vozaci, jel? “Kaznena zurka” ???
  Molim te ako ti nije problem da mi malo pojasnis sta si mislio, ako se ne zezas? 😛

 9. Imam priznanicu, majke mi, kostao me dve hiljade 😀

 10. Ne zezam se. Predlog je bio da parking servis organizuje neku žurku (od svojih para, a koje ustvari dobija od “korisnika”) na koju bi bili pozvani mladi ljudi kojima je parking servis pokupio kola. Na taj način bi se njima malo poboljšao imidž, a “korisnici usluga” bi malo bolje razumeli glavnu ulogu parking servisa.

  To je bila neka naša studentska ideja (u tonu drugih, mnogo ozbiljnijih) za neki projekat proširenja usluga koje nude, koja je posle prosleđena (ili je tako makar nama rečeno), bivšem direktoru parking servisa, Žiki Pauku, koji je upisao i završio master kod nas na faksu (o tome koliko su mu se profesori i asistenti smejali bolje da ne pričam).

  Da li bi ti Deda došao na takvu žurku da te pozovu. Ne moraš ništa da platiš, a dobiješ dva pića besplatno i uživaš uz neku muziku?

  😀

 11. Ivane
  Sad te razumem. Znaci Mahlat je platila 2 soma za kaznu sto se parkirala nepravilno, i sto joj zviznuli auto. A onda bi vi pozvali Mahlat da sa njinom kinktom organizujete malu zurkicu. Super je to. Evo da pitamo Mahlat da li bi otisla na zurku i kako bi se osecala??/
  Ja ne bi otisao da me voze i da mi plate, zivota mi moga…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *