SAMSUNG Galaxy TAB 10.1 P7500

Zahvaljujući ekipi iz @TelenorSrbija, imao sam mogučnost da se par nedelja služim SAMSUNG Galaxy TAB 10.1 P7500 fenomenalnim tabletom.

Kada sam razgovarao sa  Milanom i njegovim kolegama iz Telenora, bilo je nagoveštaja da će mi Telenor dati Samsung od 7 inča, i baš sam se lepo iznenadio kada sam iz paketa izvukao desetku.

Neverovatan osećaj. Otvaranje kutije i uzimanje ovakvog gadžeta u ruke je neopisivo, barem za mene, jer unapred znam njegove karakteristike i mogućnosti koje imam sa njim.

Verujte mi: kada vam je u  rukama, prosto vam se zalepi za prste! Ali ne samo za prste, nego, posle par poteza i za srce, bre!!!

Pa to je tako moćna mašina da je to fenomenalno!

Koristio sam tablet tokom Limundopisa, sve vreme. Najbolji je, bolji od android telefona, koliko god bio veliki ekran istog. Bolji je od malog računara ili lap-topa. Bolja mu je baterija, stalno je uključen i povezan na mružu, tokom celog dana se ažurira i obaveštava o dolaznim mejlovima, porukama sa društvenih mreža i o svemu onome što mu zadate kao domaći,lol.

Meni je bio super kada sam imao potrebu da pogledam auto kartu, rastojanje do nekog grada, ali i planiranje rute koju sam kasnije ubacio u GPS navigator.

Super opcija sa ovim tabletom je kada su mi otvoreni alati koje koristim na netu, svi do jednog u isto vreme. Dovoljno je bilo da prevučem prstom kojeg ću koristiti, a odmah zatim i da biram drugi. Na android telefonu ne mogu tako, moram da zatvorim jedan prozor da bih koristio drugi. A na malom lapu, kad otvorim sve što mi treba, izgorim bateriju za manje od sata…

Svidja mi se i opcija kada slikam i odmah prosledjujem istu sliku na net. Slika je čista, odličnog kvaliteta, a ceo proces je izuzetno lak. Čak i kada rukama mrdamo, slika ispadne super.

Meni malko čoravom, ovo je idealna mera, a mogućnost povećanja stranice na razne načine prilika da ne čkiljim i ne umaram oči. Tastatura daje opciju biranja i na raspolaganju ima nekoliko različitih, a svaka tipka sa znakom je dovoljno velika da i najdeblji prsti s lakoćom i brzinom munje mogu da precizno pišu..

Da ne ispadne kako je sve super, moram malo i da se zalim.

SAMSUNG Galaxy TAB 10.1 ima istu velićinu ekrana kao i mali netbuk kojeg koristim duže vreme. Lakši je za nošenje i mnogo bolji za koriščenje od njega. Ali je isto tako navlakuša da kad legnem pred spavanje, bacim pogled još koji put, da twitnem još koji put..Iz ležečeg položaja je neverovatno iritantan. Okreće se na sve strane, nije kao HTC koji ima samo dva položaja ekrana, preosetljiv mu je ekran i dovoljno je da dotaknete dlanom donju strelicu i da vam se iskljući strana na koj ste.

Kada ste na ulici, svi u vas gledaju kao da nosite kilo zlata a ne tabletić alatku za posao , za zadovoljstvo. Kada ste u kafiću, malo je nezgodno držati ga na malom stočiću zajedno sa čašama i ostalim stvarima. Kada je kod vas, prosto vam uzima svu pažnju i vaši sagovornici ostaju totalno aut, što baš i nije lepo, zar ne? LOL

Ima još mana, ali vidite da su sve totalno šlb bez š, neozbiljne i potpuno vas mogu navesti da imate i vi isti ovakav.

Ali ne i ja. Ipak ču izabrati manji od 7 inča. Ovo je bila odlična prilika da odlučim u kom pravcu da idem kod kupovine tableta, a neminovno je da ćemo svi danas ili za koju godinu koristiti samo bolje modele od ovog i trenutnih.

Jedan od ključnih razloga za ovakvu odluku je lakše nošenje manjeg tableta.

Iskreno, tu je i bojazan da ne ispadne iz ruke, da ga ne izgrebem ili oštetim na bilo koji način, samo zato što nije moj i moram da ga vratim.

Joj, ovo zadnje je i jedini razlog zašto sam mu našao hiljadu smešnih mana. Iskreno, kada vam se kao meni zalepi za prste, jedina misao je: kako biti moj, kako biti moj, kako biti moj? A onda vidite i cenu, pa se malo onesvestite i kada se priberete, odmah izmislite još neku manu!

Kako god, biće moj makar kad i Golf dvojka. Ako je potrebno da čekam Golfa devetku, čekaću i SAMSUNG Galaxy Tab 10.1 u varijanti SAMSUNG Galaxi TAB Svemir zove Dedu, ne diraj dugmiće samo hrani prasiće!!!

Ali biće moj!!! Sledeće godine u ovo vreme biću milijarder, ladno ima da kupim i sebi i deci. (I komšiki ako bude želela!)Nek im se nadje. Neću da im kupujem knjige i sveske. Ova mašina je zamena za sve. Zašto da mi se Maša grbavi kad može da nosi ovakvu spravicu i da bude produktivnija sto puta? Kad mogu Korejanci, zašto ne bi mogli i mi?

Eto, mogao bih da pišem o ovom čudovištancu puno, ali mi je vreme da se rastanem sa njim,  zato  ću sada prekinuti kako bih imao više vremana da plačem u nekom čošku, onako kao pravi muškarac… :))) 😛

Ljubav, muzika i sve nešto lepo

ps. zahvaljujem se Milanu, Vladi i njihovom kolegi iz Telenora, kao i Ani iz McCanna!!!  Bravo!!!

 

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

14 Comments:

 1. Malo mi je jadno prodati se ovako ali neka….

 2. Predrag Jovanovic

  Dobro prošao ovaj Telenor… Nije ništa morao da plati za publicitet… Limundo je morao da plati čak tri rezervoara goriva, tri majice, noćenje u Splendidu + ulaznicu za događaj… Možda i džabe kafu za Dedu kad dođe u BG u kafiću u Dalmatinskoj… Nije sramota prodavati (se), sramota je koliko malo se traži (i dobija) na domaćoj web sceni…

 3. Prilikom kupovine svakog gadget-a bio sam oduševljen kao dete sa igračkom. Ali to mi se godinama nije desilo, nekako nisam nailazio na stvarčice koje su me oduševljavale. Ali kad mi je Deda ovo pokazao … setio sam se klinačkih dana. Sada gledam Pavla kako se igra sa svojim igračkama i razumem ga kako mu je. Imao sam takav osećaj sa ovom stvarčicom

 4. Boban, Predrag Jovanovic
  Izgleda da je moja cena jako mala i da vam to smeta?
  Zao mi je zbog toga. Eto, ako je dovoljno jedno “izvini”, iskreno to kazem.
  Drago mi je da neko moze vise. Radujem se u takvim situacijama. Volim kada se druzim sa uspesnim ljudima. Verujem da cemo nas trojica imati prilike ( evo prve u Novom Sadu za koji dan na BlogOpen-u), da se upoznamo i druzimo, razmenimo iskustva.
  Uvek ste doborodosli kod Deke na blog. Opustite se i uzivajte zajedno sa mojim prijateljima!

  Zoran
  Isti osecaj, ali isti. Kad u ovim godinama imamo osecaj kao deca, fenomenalno, zar ne? 😛

 5. Nije svaki pocetak med i mleko. Niti je svaki posao idealan od samog starta. Ovako nesto se gradi vremenom, oblikuje i uskladjuje prema osobi koja ga radi.
  Deko, samo napred, verujem da ce ti ovo doneti uspeh, kroz ovaj ili mozda neki drugi posao, koji se izrodi iz njega.
  Retko ko ima hrabrosti i da pokusa da ostvari sopstvene zelje
  a kamoli jos da se javno suocava sa kritikama i misljenjima drugih ljudi. Svaka cast u svakom pogledu 🙂
  Veliki pozdrav

 6. Sto se tice Telenora, ja kod njih imam 7 broja, da Vam kazem da sam veoma zadovoljan uslugama koje mi pruzaju, ne menjam ni pod razno. Sto se tice tabletica, dobar je taj Samsung, ali Flyer (HTC) koji -sam uzeo kod Telenora, mogu da ga uporedim ne sa F-117 nego sa F-520. Taj Flyer je sad deo moga tela i samo nas smrt moze razdvojiti.

 7. Pingback: CE&HA sajam

 8. Mislim da je tu ipak ipad na prvom mijestu…

 9. Ipad2 je nezamenljiv po pitanju tablet uredjaja trenutno. Mozda eventualno galaxy tab ako ste simpatizer android platforme.

 10. Ante i Narukvice
  Mislim da je super sto preporucujete IPad, ali vas molim za malo vise detalja u uprednoj analizi jer ovako me necete ubedti da je Ipad bolji od Samsung Galaxija Tab…
  Hvala vam za komentar i sugestiju. Verujem da koristite IPad? Da li ste koristili Samsung?
  Deka :))

 11. Pingback: HTC Flyer by @TelenorSrbija | D E D A B O R

 12. Pingback: Tarifni paketi u Telenoru Srbija, Iskustva i preporuke | D E D A B O R

 13. Deda, želim ti da dogodine budeš milijarder. Nada poslednja umire, sve najbolje. 🙂

 14. OwenOwen
  Hvala ti prijatelju, da ti se vrati pa da zajedno negde uzivamo kao carevi!!! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *