Zašto se mnogi boje Nedima Šabića

Jedan od predavača na WebFest.me konferenciji, bio je i Nedim Šabić aka NEXIMUSS, odličan stručnjak iz oblasti SEO optimizacije.

Njegovo predavanje je bilo, meni bar, najbolje prvog dana i to sam sa velikim zadovoljstvom podelio sa svim ljudima koji me prate na Twiteru.

Nekako mi se čini da je imao najbolju priču, sa odličnim i konkretnim primerima.

U stvari, najbolje je da pogledate sami, jer je sjajna ekipa Live-e.TV napravila odlične priloge sa svih predavanja, pa ne moram da ubacujem video snimke koje sam i sam snimao sve vreme konferencije.

Namerno sam napisao u naslovu da postoje mnogi koji se plaše Nedima.

A evo i zašto: Nedim predugo radi optimizaciju i MNOGO zna. Kada kažem mnogo, to podrazumeva različite oblasti i mnogo toga iz istih. Ima dragocenog iskustva u radu i ogromne rezultate. Njegove reference ostavljaju samozvane sručnjake daleko iza njega.

Nedimovi predlozi i ideje su posebna priča. Nekako me je odmah podsetio na mog prijatelja Zorana Milojevića. Obojica od ideje do realizacije ne gube dragoceno vreme, već rade i sprovode u delo ono što pričaju.

 Nedima se ne plaše oni koji nemaju blage veze sa internetom i sadržajem na njemu, i oni koje baš briga da unaprede svoje poslovanje internetom!

A plaše ga se svi koji imaju bilo kakav sadržaj na netu kroz blogove, sajtove, agregate, portale i ostalo, jer Nedim uvek zna kako da sve to bude još bolje, preglednije i sa boljom pozicijom na pregledačima, do prve!!!

Sumnjate?

Spremite dovoljno love i poverite posao stručnjaku sa merljivim i opipljivim argumentima. Sa malo strpljenja i puno love, vaš je ceo svet.

Ali ne, bojite se šta bi Nedim našao kao zamerku, šta je to što u startu morate da uradite vi, ili vaš tim! Plašite se jer je za vas ovo velika nepoznanica i samo ćete odmahnuti rukom i okrenuti ledja…

Pa da, to je i najlakši način da ostanete gde ste bili i da nastavite sa stagniranjem. Ili ako imate uspeha, da vaš uspeh ostane na klimavim nogama sa sporim rastom.

SEO je majka, a Nedim je taj koji vas može usmeriti u pravom smeru, naučiti vas osnovama i pomoći da uspete brže nego što bi to postigli sami.

I da, Nedim je izuzetan sagovornik, pa se mnogi plaše njegovih komentara. Mada je vrlo fin i suptilan. Zato, dobro pročitajte kada nešto napiše kod sebe na blogu, jer uvek ima dobre priče i kada komentariše nečije izlaganje na konferencijama.

Pišem ovo jer sam imao priliku da se družim sa Nedimom i da čujem gomilu prejakih ideja, rešenja, kritika, pohvala.

WebFest.me je izabrao pravog predavača.

   (klik za veću sliku)

Mislio sam da znam puno iz ove oblasti, posle Nedima vidim da nemam blagog pojma. Totalno me je ubio pričom, pride, dao mi elana da se informišem i naučim makar osnove SEO, ali i još neke bitne stvari ako želim da budem bolji.

A želim, priznajem! Hoću da učim, hoću da napredujem, hoću da me Googl voli još više nego sada. Ma ne mora da me voli, neka me indeksira onako kako mu ja naredim kroz SEO i tehnike Nedima Šabića!!!

Zahvaljujući Limundu , otišao sam na ovu odličnu konferenciju. Hvala im, upoznao sam Nedima Šabića!

Ljubav, muzika i sve nešto lepo…

Evo i kratkog intervjua sa Nedimom Šabićem:

 

Molim Vas da se u nekoliko rečenica predstavite na samo svoj način, baš onako kako vi sebe vidite?

Jednostavan i skroman, sa njemačkom disciplinom i bosanskim humorom.

 

Da li ste svesni da svojim radom utičete na živote mnogih ljudi?

Da, apsolutno.

 

Na koji način biste Vi voleli da utičete na druge?

Tako da im uspijem prenjeti ljubav i entuzijazam vezan za posao, a i život.

 

Šta je za Vas “sve nesto lepo…”?

„Sve mi je nešto lijepo“ se kod nas koristi za izraz za velike unutrašnje promjene tj. emocije.

 

Ako vam ova pitanja nisu bila preteška, dopunite intevju onim što biste voleli da kažete svim mojim čitaocima.

Učite i čitajte, nemojte se bojati neznanja i konfrontirajte se otvoreno sa stvarima i ljudima koji vam se na prvi pogled baš i ne dopadaju.

 

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

7 Comments:

 1. Jelena Milosevic

  Podsetio si me na izreku: “Sto vise znam, shvatam koliko ne znam ”
  Uciti i raditi, jedino sto doprinosi napredku.

 2. Nesto slicno kaze i moj omiljeni pisac: citajte mnogo, pricajte mnogo, i pisite, mnogo pisite, i brisite pa pisite opet… 🙂 Gospodin Nedim mi je mnogo pomogao kada sam pocinjao, kako indirektno svojim tekstovima i komentarima, tako i direktno savetima na nekim nasim forumima…

  Kada neko tako nesebicno deli svoje znanje, jasno je da je ono ogromno i da se konstantno uvecava…

  Da je vise takvih, cela internet zajednica na Balkanu bi brze napredovala…

 3. Pingback: Utisci sa webfest.me 2011 | Nedim Šabić Blog

 4. I da dodam: a ti si deko legdenda, a sve nikako da ti kazem 😛

 5. Deda, staješ mi na muku:)
  Upravo sam ljuta na jednog ovdašnjeg SEO stručnjaka što me je naterao da “malo” u to zavirim. To “malo” je gomilčina materijala!

  I već sam razmišljala da ga “malo” propustim kroz šake, a sad si mi otupio oštricu ljutnje.

 6. Snelle, drugar i ja smo proveli nekoliko meseci, dan i noc samo citajuci i filtrirajuci korisne stvari iz gomile polustrucnih ili potpuno nestrucnih tekstova i tek ponekog validnog i primerima potkrepljenog materijala… A onda jos par meseci dok smo samo deo toga primenili… rezultat je skok za 250 poseta dnevno, na 1300 poseta dnevno, od toga preko 85% sa pretrazivaca… A u medjuvremenu smo naucili jos masu stvari i tek nas ceka posao… Da je proces, proces je, ali da je korisno, u to nema sumnje…

 7. Odlicno predavanje sve pohvale …zaista ima sta da se cuje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *