Starletizam

Do skora su estradne zvezde bile najpopularnije a od skora – tu su i starlete. Estradne zvezde su uglavnom pevači, zabavljači, imitatori, dok su starlete mlade i zgodne dame za koje iskreno i ne znam šta im je posao.

Vidim u medijima njihove slike gde pokazuju svoje zanosno telo, svoje nove grudi, i pored njih decake sa debelim budželarima na ekskluzivnim mestima za izlaske i noćne provode…

Nisam sigruan i ne znam koliko dugo mogu da se bave  starleta_biznisom, ali one to jako dobro rade za sada. Potvrdu im daju svi oni koji pišu o njima, kao i ja sada.

Potvrda da su značajne za naše društvo je broj prodanih stampanih medija, broj klikova na netu, broj gledaoca rialiti emisija gde starlete učestvuju, broj novčanica koji se vrti u njihovom prisustvu (skoro je jedna plačena 500 eura samo da sedi u vip loži diskoteke, smeška se zainteresovanima kao beli medved, slika se sa privilegovanim tinejdzerima kojima su idol, ej živote, ali naglasak na “idol”…).

Starletizam

Možda bi bilo dobro kada bi se u obrazovni sistem u Srbiji uveo smer “starletizam”?

U tom slučaju veliki broj mladih bi konačno našao mogučnost da im škola bude zanimljiva i da budu obrazovani. Kasnije da budu starletani i starlete sa visokom stručnom spremom, sa mogučnostima da ih više ne prozivaju kada sednu u neki klub privrednika, klub književnika…Da imaju i sami klub starleta, da grade svoj imidz na intelektualnom nivou. Da i njih ova predivna zemlja izvozi u beli svet kao i ostale mlade ljude sa diplomama raznih priznatih i manje priznatih srpskih fakulteta.

Zamislite samo naslov:

“Na Olimpijadi u starletizmu, prvo mesto za mladu i talentovanu Vladimirku Stanković iz Brzog Broda kraj Niša!!!”

Pa podnaslov:

“Prva u neverovatno brojnoj konkurenciji!”

Pa nekoliko pasusa u udarnim izdanjima:

“Naša mlada i talentovana Vladimirka uložila je veliki trud, zalaganje i pokazala neverovatan talenat i kvalitet na prestižnoj Olimpijadi starletizma u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, koja je ove godine domačin svim starletama i starletanima iz čitavog sveta.

Na Olimpijadi su učestvovali takmičari iz 78 različitih drzava a našu zemlju pored pobednice Vladimirke Stanković iz Brzog Broda, predstavljali su i Djordjina Staniševski iz malog mesta Džep pored Vranja i Milivojka Petrović iz Sremske Kamenice. Još jednom su učesnici pokazali da se upornost, vredno učenje, vežbanje i talenat mogu isplatiti.

Ekipno, Srbija je osvojila drugo mesto jer je Milivojka pred sudijskom komisijom pokazala nesigurnost iz oblasti kriznog PR-a.

Naše takmičarke se vraćaju danas popodne i njima će biti priredjen doček u Skupštini gde će najviši zvaničnici imati prilike da se slikaju sa starletama. 

Nagrade, osim slikanja, biće iznenadjenje.

Pratite live prenos ili više o tome u štampanim izdanjima…

Mislim, ovo je samo predlog i neko predvidjanje. Sistemski smo godinama unazad vredno radili na mutiranju svih vrednosti i ovo je odlična prilika da smanjimo pritisak na sve naše matematičare, fizičare, tenisere i ostale uspešne u svojim oblastima i damo priliku starletama i starletanima, kao i svima nama koji dajemo značaja starletizmu.

Hvala.

ps. namerno nisam stavio niti jednu sliku u tekst…

 

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

8 Comments:

 1. …starletizam … treba ga brendirati 🙂

 2. Starlete rade slicno kao pevaljke.. samo su organizatori posla skontali da je bezveze trosak vuci razglase i bine okolo..
  Ostavili samo sustinu posla i teraj! 🙂

 3. Meni deluje pomalo otužno, a ponekada (s obzirom na njihove godine) i pedofilski.
  Ali, valjda je to deo civilizacijskog i tehnološkog napretka.
  Eto recimo… na sajmu automobila…. po njih tri-četiri obleću oko kola, skoro gole… a vidi se da su još devojčice… valjda ne ide prodaja bez njih…?!

 4. Ako se obrazuju plašim se da neće nastaviti time da se bave, obrazovanje je kontra produktivno 😉

 5. nisam prorok, ali odmah posle ovog teksta pojavila se info

  Stanija otvara skolu…blago nama!!!

 6. Pingback: Par stvari u Srbiji koje je Feliks video pre skoka | D E D A B O R

 7. Pingback: Narodni poslanici Srbije, izvinite, mnogo izvinite | D E D A B O R

 8. A sto bas Brzi brod? Imam ortake tamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *