Andjeo spem

Image and video hosting by TinyPic

Ovako izgleda jedna od osam istovetnih slicica andjela u mejlu gde traze da isti vratim posiljaocu i na jos sedam adresa. Posle osam minuta cu dobiti nesto sto jako dugo cekam!

Elem, potpisnici mejla su “ozbiljne” osobe zaposjlenje u velikim kompanijama, a ispod njihovog potpisa stoji citav niz titula za koje pola ne razumem sta znace i koja im je primena/namena, sta vec?

Ono sto je iritirajuce je cinjenica da isti mejl kruzi, a mejl lista se povecava bez da iko upotrebi opciju BBC kada se ne vide mejl adrese.

Osim sto je spem, ovakvi mejlovi me iritiraju do te mere da mi podizu pritisak na milion.

Ok, hvala vama, divni ste sto mi zelite dobro, sto osecate potrebu da bas meni pomognete. Hvala vam de culi i de ne culi.

Ali Vas molim da me izostavite u buducem vremenu kada su ovakve i slicne stvari u pitanju. Ako Vam je bas toliko zelja da pomognete, rado cu vam poslati moj broj tekuceg racuna, a odmah zatim cu uzvratiti isti mejl na prvobitnu adresu.

Vladimir Stankovic

ps. moji andjeli su moja deca a sva druga deca su za mene isto andjeli. Ne namigujte mi slatkim slicicama…

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

9 Comments:

 1. Vidiš Deda do koje mere može ići ljudska glupost? 🙄

 2. Nije valjda da nisi poslao na 7 adresa? pa crći će ti komšiji krava bre, gde je tu tolerancija? 😀

 3. Charolija, Miskolino
  Zaista mi je palo na pamet da prebacim mejl u post samo da vidite ko je potpisnik, pa da zajedno umremo…na licu mesta.
  Jeste, gresnik sam sto ovakve mejlovove brisem. Ovaj sam otvorio iz kante, samo da bih preuzeo sliku andjela. Neverovatno!!!

 4. Deda, tema ti je odlična! Svima nam se to dešava, sve nas nervira i interesantno je čuti kako se drugi sa tim bore. Evo mog iskustva:
  Bila sam rešila da uvaženom pošiljaocu jedne slične poruke pošaljem nazad tu istu poruku 8 puta (ili koliko je već bilo traženo u pismu). Onda sam ipak odlučila da ga pozovem i pitam na šta to liči i piše li meni na čelu da sam “budala”. Objasnio mi je to ovako: Neke ljude nije čuo duže vreme (pa i mene) i ovo mu je bila prilika da se svima na brzinu javi i saopšti da nas nije zaboravio!!!??? E tu sam stvarno ostala bez teksta!
  A što se tiče kulture pisanja e-mail-a, u većinu pisama sam počela da stavljam link na članak “Lepše je sa kulturom” Dejana Vesića: http://www.vesic.org/blog/tehnologija/lepse-je-sa-kulturom/. Između ostalog, u tom članku stoji i ovo:
  ““Ova poruka ima BCC primaoce”
  Poslednje pravilo direktno povlači sledeće: kada šaljete sve moguće laže i paralaže, “pročitaj ovo u 24h ili će te udariti autobus”, “pročitaj i pošalji po 5 puta svima iz tvog adresara” molim vas koristite BCC; moja e-mail adresa je moja, i ako želim nekom da je dam, daću je; ne želim da je vidim na bezveznom mailu sa još 73 nepoznata primaoca” 🙂

 5. Snelle
  Upravo to.
  I Dejan Vesic je napisao taj prejaki post upravo isprovociran kojekavim spemovima u sanducetu..

 6. E, i ja dobijala nešto slično i odradjivala sve što se od mene tražilo a pošto se BAŠ NIŠTA nije desilo u roku od 8 minuta, ukapirah da sam veća budala od onog koji je to sve počeo! Izeš ga, mora svako od nas da prodje odredjeno iskustvo da bi NEŠTO naučio! 😉

 7. E, ja sam bolje sreće, konstantno dobijam po 500.000 funti, al’ nikako da im pošaljem svoje podatke, broj svog tekućeg računa i da podignem lovu.
  Ne mi se skoka do banke za siću od pola miliona funti 😉
  :P:P:P:P:P

 8. <>

  Pa kad ne znaju sta ce od dosade na takvim radnim mestima , treba da prodje radno vreme 🙂 (a mozda bolje 🙁 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *