Snovi se ostvaruju i u učionici

Snovi se ostvaruju i u učionici

Šansa da osvojite novi pod, jer Tarkett ponovo nagrađuje!

Hoće li se vaši snovi ostvariti, zavisi samo od toga koliko ste rešeni da uspete. Ono što vam je godinama bilo nedostižno, činilo se preskupim, sada je na domak ruke, samo treba da ne odustanete, da se malo potrudite i budete kreativni.

Eh, dragi moji prijatelji i kolege, pričam vama a i sam se nadam istom.

Elem, sticaj okolnosti me je prekinuo u planiranju i realizaciji jedinog projekta koji nisam uradio, a onda mi se desio novi posao i još veći izazov.

 „Učionica iz snova“ – Konkurs u kome svi možemo da učestvujemo počinje 15.05.2017. godine i trajaće tri nedelje. Sva obaveštenja možete naći i redovno pratiti na fb stranici Tarkett Srbija

Govorim o (ne)uslovima u kojima svi godinama radimo i o tome kako najveće projekte, obično, dugo planiramo, često se bezusešno obraćajući raznim ljudima i firmama, a pred sobom imamo odlične primere kolega koji su uspeli u svojim namerama.

Dovoljno je da pogledate fotografije iz blog posta od pre dve godine videćete podove kojima se niko ne ponosi, a kako često posećujem različite obrazovne insitiucije, moram da kažem da sam viđao i mnogo gore.

Sada radim u srednjoj školi, daleko većoj od one u kojoj sam bio, sa više od 30 kabineta i još toliko kancelarija, laboratorija, pomoćnih prostorija u kojima su podovi dotrajali i to je bukvalno njena rak rana.

Baš zbog toga, kontaktirao sam ljude iz Tarketta (koji je i pre dve godine u kampanji koju je organizovao donirao podove za  nekoliko učionica  u Srbji), da dođu i posavetuju me kako najbolje rešiti podove u školi u kojoj radim.

Iščekujući njihov dolazak, saznao sam da su ponovo napravili sjajnu kampanju u kojoj  nagrađuju 3 učionice novim podovima.

Priznaćete, zaista neprocenjivo!

„Učionica iz snova“

Konkurs u kome svi možemo da učestvujemo počinje 15.05.2017. godine i trajaće tri nedelje. Sva obaveštenja možete naći i redovno pratiti na fb stranici Tarkett Srbija.

Šta je potrebno da bi se učestvovalo?

Najbolje je da učenici i nastavnici zajedno urade nešto lepo za svoju školu, vrtić, obdanište…

Recimo, da urede svoje dvorište najbolje što mogu, ili da ukrase prozore svojih učionica, da osveže svoje okruženje veselim, prolećnim cvećem… ideja je mnogo, pustite mašti na volju i krenite!

A onda to što osmislite i uradite, fotografišite i postavite na stranicu na kojoj će se prijavljivati učešće u kampanji „Učionica iz snova.“ Sada samo treba da sakupite što veći broj lajkova, jer upravo oni će odlučiti kojih 20 fotografija ulazi u uži krug. Od tih izabranih 20, žiri će izglasati najbolje i proglasiti pobednike.

Deco, dok nagradna igra traje, gledajte, pratite, uporedite i izazovite drugare iz drugih škola da se uključe i probaju da naprave nešto lepše i bolje!

Šta je nagrada?

Novi podovi za 3 učionice!

Kako izgledaju podovi u učionicama koje su prošli put dobile nagradu?

Ne treba mnogo pričati, fotogorafije govore više od hiljadu reči. Izazov, zar ne?

Sve nešto lepo može biti vaše okruženje iz snova

Ne čekajte direktore da obezbede radno okruženje kakvo želite, sada ste vi i vaši učenici u prilici da uzmete stvari u svoje ruke, malo budete kreativni, a za uzvrat da dobijete „Učionicu iz snova,“ u kojoj ćete provesti ostatak svog radnog veka.

Zamislite samo koliko bi se učenici radovali ovakvoj promeni, koliko bi to uticalo na radnu atmosferu i podstaklo postizanje još boljih rezultata od trenutnih. Koliko roditelja bi se uključilo da pomogne daalje?

Moja, trenutno, najveća dilema je kakav pod bi bio najbolji za zbornicu, kabinete, biblioteku, kuhinju… Brodski pod, laminat, topli pod, pločice ili hladni beton?

Odogovor na ovo pitanje daće mi stručnjaci iz Tarketta.

Jedva čekam da dođu da započnemo saradnju, siguran sam, na obostrano zadovoljstvo. A više od toga čekam reakcije učenika, nastavnika i roditelja kad prva učionica bude završena!

Do tada, mi ćemo svakako učestvovati u ovoj kampanji, a snove nastaviti da sanjamo i pokušavamo da učinimo stvarnim.

SREĆNO svima!

Hvala sjajnim ljudima iz kompanije Tarkett na još jednoj prilici i velikom izazovu!

Osnovna škola “Milan Rakić”, Mionica, I mesto, pobednik u prošlom konkursu.

 

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *