Robne kuce, shopovi, male radnje..

predhodni postovi Price iz Afrike
Tamo negde
Toplotni sok
Home sweet home
Terasa na vrhu zgrade
Posao za svakoga i za nikoga
Saobracaj je cudo nevidjeno
Nije bitan novac, bitna je kolicina istog

Robne kuce, shopovi, male radnje..

Sve zajedno-trgovine… Razlicite, svih vrsta. Od igle do lokomotive. Sta ti padne na pamet i sta u zivotu nisi imao prilike da vidis ili pomislis … 😛
Od onih najmanjih, na uglu, do onih na nekoliko spratova, nepreglednih, za koje vam je potreban godisnji odmor da ih obidjete.. A pride, novca nikad dovoljno za sve sto oci vide i dusa pozeli.

Pijaca je posebna, ima svega sto zamislite i uvek je sveze. Morskih plodova i ribe svih vrsta, voca i povrca u izobilju. Kupovali smo banane, nar, kivi, kokose, cele kutije, nikad kilograme. Ni jedna lubenica nije bila manja od 20 kilograma i svaka sladja od secera.
Urme, smokve, kikiriki, lesnici, bademi… uvek na stolu, bas kao i cokolade i najraznovrsniji kremovi.
Otici u kupovinu hleba je bila vremenski tempirana radnja, jer su pekare nekoliko puta u toku dana i noci izbacivale hleb kakav sam samo tada jeo. Nesto neverovatno, bukvalno ti zao da ga “kvaris” jos necim, onako vruc. I nemas granicu, ne znas kada je dosta.
Mene su najvise zanimale prodavnice tehnicke robe i sportske radnje. U ovim prvim sam se gubio kao selac na vasaru, a u ovim drugim mi nikad nije bilo dosta.
Od tehnicke robe mozete kupiti sve sto izadje novo na trzistu, od raznih proizvodjaca i cena za svaciji dzep. Mozete pazariti i na ulici i u specijalizovanim robnim kucama, ili manjim radnjama. Za odredjenu robu nikad nisam pomislio koliko kosta, bila je toliko kvalitetna da i danas koristim te zvucnike, na primer. Fenomenalan zvuk i posle toliko godina. Neuporediv.
A sporstka oprema mi je oduvek bila slaba tacka. Jednu koznu fudbalsku loptu sam tada platio kao sada jedan mnogo jak lap-top. Bila je zuta, sa fantasticno dizajniranim sarama. Njome su se igrale prvoligaske utakmice u Jugoslaviji nekoliko sezona. Takve lopte su mogle da se kupe tada jos samo u Francuskoj, koja ih je i proizvodila.

Ljubav, muzika i sve nesto lepo…

…nastavak->Fudbal nije razonoda, fudbal je nacin zivota

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *