Samo kvalitetan sadržaj privlači pažnju javnosti uvek i iznova

Ogroman broj tekstova na netu je bez kvaliteta, a samo mali malecki, skoro zanemarljiv broj je kvalitetan  (ne mora da znači da ono što je najčitanije bude i najkvalitetnije).

Statistika je neumoljiva i ranije sa 15 sekundi, podacima kazuje kako je sada pretraživanje na prvi pogled  samo 5 sekundi, koje uporni tragaći netom upotrebe pri otvaranju neke stranice.

Na sajtu odakle sam uzeo sliku piše da u proseku 5 sekundi traje orgazam kod muškarca, a ja biram sliku koja će nabrše da veže šitaoca za sadržaj.

Šta je to što prvo upada u oko i mozda zadrži posetioca na blog/sajt, ili šta je već predmet pregleda:

-slika/slike

-naslovi i podnaslovi

-ključne reći

brend ime ili predlog usluge u bilo kom obliku/baner

-link

Za pet sekundi skenira se cela strana i baj baj, ako nema bilo čega interesantnog, klik na sledeci unos brovsera ili prozor sa novim sajtom.

Kakva je situacija kod nas u Srbiji i šta to mene može da (nam) zadrži pažnju?

Mene najčešće usmeravaju linkovi sa društvenih  mreža Twitter i FaceBook koje ostavljaju oni koje pratim, kao i retvitovani twitovi i ponovljeni statusi na odredjene sadržaje.

Pregledam nekoliko agregata i čitam puno blogova.

Puno puta mi se desi da otvorim stranu i odmah izadjem sa nje, jer mi nije ni malo interesantno i pored hvale nekog drugog. To samo znaći da su nam različita interesovanja, da možda nije dobar trenutak u kojem sam otvorio istu zbog mog raspoloženja ili vremena koje imam predvidjeno za tu tematiku, ili slićno.

Razloga je baš puno.

Iz kvantiteta biram kvalitet i pojedine tekstove ili sadržaje i sam preporučujem drugima ( mozete me pratiti na Twitteru preko naloga @DedaBor), i opet se dešava obrnut slučaj da kada je meni nešto lepo i interesantno iz bilo kojeg razloga, to isto drugima nije.

Meni je izuzetna situacija kada prodje neko vreme pa se ljudi vrate na neki sadržaj koji sam kreirao pre par godina a koji ume da bude opet aktuelan i iznova komentarisan. Isto tako volim i kod drugih kada se ponavljaju teksotvi i iznova se komentariše.Ovde se ne radi o kvalitetu već o interesovanjima…

Neki zaključak ove teme bi bio da tekstove i sadržaje koje kreiramo i imamo, treba stalno nuditi a kako su ukusi razlićiti, tako o kvalitetu neka brinu drugi i neka ocenjuju i procenjuju.

Takodje, treba redovno ažurirati unose ma kakvi bili!!!

Vrata moraju biti otvorena kako bi svi bili u mogućnosti da ostanu duže od famoznih 5 sekundi i kako bi mogli da iznesu svoje mišljenje.

Svi koji (misle da)  kreiraju isključivo kvalitetan sadržaj su više nego dosadni. Ipak je ovo vreme brzih i milionskih inforamcija. Mrzi me da ih čekam 😛

Pet sekundi prete da se pretvore u manje od pet!!!

Ljubav, muzika i sve nešto lepo…

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

3 Comments:

  1. Bravo #DedaBor upravo si sumirao desteljeće blogova.

  2. Ako nas sve naučiš – šta onda? Šalim se, naravno – a kod tebe mi se iskreno najviše dopada što nisi rob nikakvog šablona, i što (namerno ili slučajno) znaš da prekršiš sopstvena pravila.

    Samo – sećam se ja i TE lekcije!

    (ja sam od onih štrebera što paze na času)

  3. Ne volim pravila i propise i ničega se ne pridržavam. To što se tiče ovog posta. Nego, kad sam sada bila na moru… potpuno opuštena večernja šetnja pored mora, me je podsetila na tebe. I napravim fotku, i u glavi već tada imam post, međutim nisam ga odmah objavila, a sada kada su tvoji sponzori aktuelni, rekoh sebi: “Bolje jok.”, pomisliće da ga zezam, pa tako… čekam da padne sneg i sve ovo prođe, pa ću napisati post i objaviti tu sliku. 😉 Dragi dobri Deda. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *