Ne dozvolite da vam radnici sede besposleni

Ukoliko vam radnici sede besposleni, posle odredjenog vremena imacete velikih neprijatnosti.

Elem, dovoljno je nesto manje od sata da ispricaju sve price, sve posle toga prelazi u smisljanje, izmisljanje i kreiranje losih akcija, najvise verbalnih.

 Zato se potrudite da vam u svakom trenutku svaki od radnika ima konkretna zaduzenja. Kreirajte timove.

Nikako nemojte davati degradirajuce zadatke, budite kreativni toliko da posao  bude dovoljno inspirativ ali i zahtevan.

Ako niste u stanju da date takve zadatke, onda i ne treba da budete rukovodilac.

Cao, zdravo.

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

5 Comments:

 1. Crni Deda po ovome ispada kako je traktorista Vučko Savić, menadžer (političkog progona) projekta čišćenja Kuršumlije, najbolji primer za ugledanje svakom rukovodiocu u Srbiji ?!?

 2. kakve neprijatnosti?
  kakvih akcija?
  kakva konkretna zaduzenja?
  jesi li ti rukovodilac?
  jesi li ti dobar rukovodilac?
  kako znas da jesi?
  ja se ne zezam sa ovim pitanjima, nadam se da se ti nisi zezao sa ovim blogom. blog treba da bude kratak, ali ne i nejasan. unapred hvala na odgovorima.

 3. Velickovic blog
  Ih, ako tako gledamo, onda on i jeste odlican rukovodilac, ali kad ne bi bilo cinjenice da degradira radnike. Ovako, jako los primer…

  MickeyLong
  Odlicna pitanja. Pravo u centar.
  Zaista je kratak tekst i daje svima prostora da razmisljaju na razlicite nacine. Sa tvojim pitanjima, u komentarima mozemo kvalitetnije da razmenimo misljenja, znanja, iskustva. Hvala ti!
  Elem, neprijatnosti pocev od gubljenja dragocenog vremena u verbalnim nadmudrivanjima i dokazivanjima onoga sto radnici moraju da znaju a oni ne znaju, a to je najcesce Zakon kojeg definisu kako bi baba snila, a ne na pravni nacin..
  Akcije u smislu da se bave onim pitanjima koja nisu u njihovoj nadleznosti do konkretnog bavljenja visim menadzmentom, recimo…Kakvim bavljenjem? Pa onim najprostijim, pocev od toga koliko koji menadzer ima platu i koliko je ne zasluzuje ili koliko je “ukrao” kroz ovaj ili onaj posao. Naslusao sam se ovih prica od ljudi koji nemaju blage veze sa zivotom, do toga da isti ti gube svoje vreme u glupavim raspravama te im to utice na posao, cesto sa skartom ako je proizvodnja u pitanju…
  Konkretna zaduzenja u zavisnosti od samog radnog mesta. Ako je to prosveta: zaduzenje je u skladu sa resenjem o 40 casovnoj radnoj nedelji gde stoje razni zadaci i poslovi i kroz koje se na jasan nacin trazi od radnika sta treba da uradi: dokumentacija, planovi, programi rada, zapisnici, projekti, unapredjenje nastave, i tako dalje…
  Jesam rukovodilac.
  Jesam, smatraju me za dobrog rukovodioca. A o sebi ne bih da pricam. Mogu da pricam o velikom broju projekata i odlicnim rezultatima, pa da se na takav nacih pohvalim i kazem o sebi da jesam dobar rukovodilac.
  Nije mi tesko da se uporedim sa drugim rukovodiocima iz struke i vidim i znam da jesam dobar i mnogo bolji od vecine njih.

  Nisam imao nameru da se zezam sa ovim blog postom, naprotiv. Uspeo da budem na odredjeni nacin provokativan.
  Hvala tebi jos jednom, uvek si dobrodosao kod mene na blog. Ovaj tekst je u kategoriji biznis, menadzment, pa ako te ne mrzi, pogledaj i ostale teksotove. Ne pisem redovno na ovu temu, ali volim kada ima zainteresovanih.

 4. a sta kad fakat ima viska administrativnih radnika, sto je cest slucaj u opstinskim sluzbama?
  oni tu nisu ni dosli jer je postojala potreba za njihovim radom

 5. Pingback: 22.11. : dailymanagement.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *