Bez rada nema selameta

Nema leba bez motike!

Skoro sam kod Dragana Mocevica na blogu komentarisao jedan odlican post, pa sada zelim da komentar prebacim kod mene na blog kako bi mi bio stalno na oku, kao i mojim citaocima.

Preporucujem da procitate Draganov blog post “Nista ne raditi i biti uspesan”, kao i ostale komentare jer su zlata vredni.

 

-fotka prenesena sa Draganovog bloga…

Posle mnogo godina rada, iskustva, stecenog znanja, pre neki dan sam ti u dm poslao poruku u kojoj jasno stoji da sam fokusiran na posao.

Mladi prvo da nauce o strpljenju, a onda da daju sebi cilj, naprave strategiju i krenu odlucno. Ne treba cekati “onaj” posao, valja raditi i truditi se da budes najbolji u tome sto trenutno radis. Menanje poslova, sticanje novih znanja i iskustva su nesto sto se podrazumeva.

Imati previse znanja a ne znati ga iskoristiti je isto kao i nemati znanje. Preobrazovan u jednom segmentui ne znaci znati osnove drugog. Zato treba pratiti trendove, uciti i prilagodjavati se.

Jer i kada se ode u neku drugu zemlju, prvo sto uradimo je prilagodjavanje uslovima i okurezenju. Kako inace opstati, ili uspeti.

A sta je uspeh, individualana je stvar svakoga od nas. Neko ce juriti materijalno bogatstvo i biti srecan i uspesan, a nekoga ce neke druge male stvari i ljudi ciniti srecnim.

Svako bira svoj put. Na nasu zalost, nauceni  smo da nam putevi budu neprohodni pa se lako hvatamo lopate i kricimo isti. Kako za nas, tako i za sve okolo. Neki pored nas prodju GLAT i ne osete hladnocu ili napor.

Neka smo dobro!

Deka 🙂

ps. mali savet: iskoritite dragocene komentare za blog postove, nekome ce jako znaciti!

#Ljubav, muzika i sve nesto lepo…

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *