Zadovoljni korisnik #IQOS cigareta

Od novembra 2017. godine koristim IQOS elektronske cigarete.

IQOS je elektronski uređaj koji zagreva, a ne sagoreva duvan i tim zagrevanjem duvana eleminiše mnoge negativne efekte koji nastaju prilikom korišćenja običnih cigareta. Kao što su pepeo, duvanski dim, neprijatni mirisi.

– To je proizvod koji patrone pravog duvana zagreva do temperature od 350 stepeni, a to su posebne patrone, nisu obične cigarete. Ubace se u aparat i pritiskom na dugme se zagreva grejač. Na temperaturi od 350 stepeni oslabađa se para koja sadrži isključivo vodonik i nikotin, a sadrži do 95 odsto manje štetnih materija.

Danas mi se polomio grejač. A prva jutarnja kafa bez cigarete, strastvenom pušaču poput mene, dovoljan je razlog da potpuno poludim u sekundi.

Prvo sam tvitnuo o tome, navodeći opcije: kupovine novog uređaja, vratiti se na duvan, kupiti cigarete, ili potpuno ostaviti sve…

Onda sam otišao na sajt #IQOS-a i postavio pitanje: da li postoji mogučnost da kupim samo deo koji je neupotrebljiv? Iako na sajtu piše da će odgovoriti u roku od 24 sata, njihov odgovor na moj mejl je stigao u roku od 20-tak minuta:

U nedeljno prepodne, odem do prodajnog mesta, zateknem dve divne devojke, pokažem mejl, i u roku od desetak minuta dobijem u zameni novi držač patrone.

Koliko sam zadovoljan korisnik IQOS elektronskih cigareta, dovoljno je reći da od prvog dana ne koristim niti jedne druge, da sam optimizovao na 15 patrona/cigareta dnevno i da sam prezadovoljan iz više razloga:

 • više ne izlazim iz kancelarije kada imam potrebu za nikotinom (zima),
 • ne smrdim samom sebi,
 • ne boli me glava, nemam bolove u grudima,
 • ne smrde mi kola niti stan,
 • ne smetam nepušačima oko sebe,
 • ne “varim” jednu na drugu, strpljiv sam i nisam nervozan,
 • ne nosim upaljač (pušači znaju koliko je ovo bitno),
 • mogu da nabrajam do sutra…

A onda na sve to, dobijem jednu ovakvu uslugu od IQOS-a, brzo, korektno, profesionalno i online i offline.

Ovim putem se zahvaljujem, pohvaljujem i svima prenosim jedno divno iskustvo. Ovaj tekst nije sponzorisan, napisan je od srca, iskreno!

HVALA IQOS!!!

ps. gornja fotografija u tekstu, preuzeta je sa sajta IQOS-a.

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

5 Comments:

 1. Dobro je da se krenulo u smeru očuvanja zdravlja i smanjenja količine katrana.

 2. Nekako sam i dalje skepticna kada gledam sve vrste elektronskih cigareta. U neku ruku mi je drago da ljudi barem razmisljaju o svom zdravlju i da nema katrana itd…ali ipak nekako se brinem oko neistrazenih posledica koje ce se znati tek nakon odredjenog broja godina. Svakako podrzavam koriscenje ovih cigareta u cilju smanjenja regularnih ili pokusaja ostavljanja pusenja. Pozdrav!

 3. I ja sam skeptičan, nekako mi to sve vuče na neku čudnu hemijum ali opet, ako pogledam onaj duvan koji se kupuje od bog sveti koga, na šta to liči, kontam da mu dođe na isto. Trujete se pa se trujete.

 4. Do sada nisam imao nikakvih problema sa elektronskim cigaretama, jeftinija su mi varijanta, ljudima oko mene ne smetaju tako da ću ostati na njima. Bolje je i te navike se kloniti ali sve u svoje vreme.

 5. I tako ti se polomi grejac drugi put, prvi put na IQOS 1 a sledeci na IQOS 2 urejdaju.
  S sbzirom na neprijatnost i nerviranje pri prvoj lomljavi grejaca (iako su korektno zamenili kao sto autor u ovom tekstu opisuje), koliko god pazljivo da se sa njim rukuje puci ce pre ili kasnije opet.
  Odlazak do standa IQOS-a u trznom centru gde mi objasne da nemam pravo na drugu besplatnu zamenu vec moram da platim 3500 din da kupim sve novo… epa ne’s ga majci da ti ja placam los kvalitet uredjaja – batalim sve. Batalite i ovo sto pre, odrace vam kozu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *