Zadovoljni korisnik #IQOS cigareta

Reading Time: 2 minutes

Od novembra 2017. godine koristim IQOS elektronske cigarete.

IQOS je elektronski uređaj koji zagreva, a ne sagoreva duvan i tim zagrevanjem duvana eleminiše mnoge negativne efekte koji nastaju prilikom korišćenja običnih cigareta. Kao što su pepeo, duvanski dim, neprijatni mirisi.

– To je proizvod koji patrone pravog duvana zagreva do temperature od 350 stepeni, a to su posebne patrone, nisu obične cigarete. Ubace se u aparat i pritiskom na dugme se zagreva grejač. Na temperaturi od 350 stepeni oslabađa se para koja sadrži isključivo vodonik i nikotin, a sadrži do 95 odsto manje štetnih materija.

Danas mi se polomio grejač. A prva jutarnja kafa bez cigarete, strastvenom pušaču poput mene, dovoljan je razlog da potpuno poludim u sekundi.

Prvo sam tvitnuo o tome, navodeći opcije: kupovine novog uređaja, vratiti se na duvan, kupiti cigarete, ili potpuno ostaviti sve…

Onda sam otišao na sajt #IQOS-a i postavio pitanje: da li postoji mogučnost da kupim samo deo koji je neupotrebljiv? Iako na sajtu piše da će odgovoriti u roku od 24 sata, njihov odgovor na moj mejl je stigao u roku od 20-tak minuta:

U nedeljno prepodne, odem do prodajnog mesta, zateknem dve divne devojke, pokažem mejl, i u roku od desetak minuta dobijem u zameni novi držač patrone.

Koliko sam zadovoljan korisnik IQOS elektronskih cigareta, dovoljno je reći da od prvog dana ne koristim niti jedne druge, da sam optimizovao na 15 patrona/cigareta dnevno i da sam prezadovoljan iz više razloga:

  • više ne izlazim iz kancelarije kada imam potrebu za nikotinom (zima),
  • ne smrdim samom sebi,
  • ne boli me glava, nemam bolove u grudima,
  • ne smrde mi kola niti stan,
  • ne smetam nepušačima oko sebe,
  • ne “varim” jednu na drugu, strpljiv sam i nisam nervozan,
  • ne nosim upaljač (pušači znaju koliko je ovo bitno),
  • mogu da nabrajam do sutra…

A onda na sve to, dobijem jednu ovakvu uslugu od IQOS-a, brzo, korektno, profesionalno i online i offline.

Ovim putem se zahvaljujem, pohvaljujem i svima prenosim jedno divno iskustvo. Ovaj tekst nije sponzorisan, napisan je od srca, iskreno!

HVALA IQOS!!!

ps. gornja fotografija u tekstu, preuzeta je sa sajta IQOS-a.

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

2 Comments:

  1. Dobro je da se krenulo u smeru očuvanja zdravlja i smanjenja količine katrana.

  2. Nekako sam i dalje skepticna kada gledam sve vrste elektronskih cigareta. U neku ruku mi je drago da ljudi barem razmisljaju o svom zdravlju i da nema katrana itd…ali ipak nekako se brinem oko neistrazenih posledica koje ce se znati tek nakon odredjenog broja godina. Svakako podrzavam koriscenje ovih cigareta u cilju smanjenja regularnih ili pokusaja ostavljanja pusenja. Pozdrav!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *