Idem da kupim #Padfone2Srbija ili Asus PadFone 2

Naslov za retvitovanje na Twitteru, naslov za ponovno objavljivanje na FaceBooku, naslov od kojeg boli glava. A glava moze da vas zaboli ako pročitate ceo ovaj blog post.

padfone-2

– slika preuzeta sa sajta AndroidPulse

Elem, imao sam priliku da dobijem Asus Padfone 2 na dve nedelje. Na koriščenje i testiranje. Od mene se očekuje da iznesem kritike kako bi proizvodjač unapredio ovaj gadžet, ali bi bilo nekorektno da ne kažem i neku lepu reč.

Sebe smatram naprednijim korisnikom Internet alata koji od ovih “pametnih” telefona traži maksimum u svakom trenutku. Da bih došao do tačke kada će telefon pokazati svoje mogućnosti i svoju “dušu”, morao sam ceo dan da ga “punim” raznim aplikacijama u koje sam spakovao desetak mejlova, desetak naloga sa različitih društvenih mreža, ali i gomilu drugih app-ova koje redovno koristim iz samo meni znanih potreba.

I sve sam to uradio koristeći wi-fi kao konekciju. Aparat je bez problema progutao sve žabe bez ikakvih problema.

A onda sam se našao u čudu, imajući u vidu da real life podrazumeva mnogo aktivnosti van moje kućne 4 gigabajtne internet konekcije i da mi je jednostavno potrebna konekcija provajdera. Naravno da imam hot spot i da sam u rvom trenutku sam sebi šerovao, tj. delio #mnogo_neta preko mog tableta, ali, #PadFone2Srbija u trenutku kada nema internet konekciju je samo jedna obična cigla kao i svaka druga istih mogučnosti.

I zato sam otrčao u prvu radnju da mi naprave mikro karticu. Umesto normalne sim kartice, dobio sam malu koja jedino može da se ubaci u telefon i sa kojom dobijamo sve mogučnosti, od telefoniranja, sms poruka, mms sadržaja preko Internet konekcije do VELIKOG zadovoljstvo koje ovaj fenomenalni telfon ume da pruži.

Najnoviji android sistem, i gomila tehničkih karakteristika koje u ovom trenuktu drugi telefoni nemaju, daju nam mogučnost da uživamo u svakom trenutku koriščenja ovog jedinstvenog telefona. Ali ne i kada je previše svetlosti oko nas. Tada ne vidimo skoro ništa na ekranu. I kada telefon stavimo u tabletni eksterni ekran od 10 inča. Ista priča. Izuzetno se slabo vidi sve ono što u zatvorenom prostoru izgleda fenomenalno.

I taj eksterni ekran od 10 inča mi zasmetao. Naviko sam na tablet veličine 7 inča. Moja odluka je zasnovana na racionalnom prenošenju i držanju u rukama takve uradjaje. Ipak sedmica ima prednost i zato predlaže proizvodjaču da ide korak dalje i pored ekrana od 10, u prodaju ubaci i isti fazon sa 7 inča.

NAJBOLJA stvar u celoj priči je mogučnost kada ispraznimo bateriju telefona i ubacimo isti u tablet, a on se napaja iz baterije tableta. Time se produžava vreme koriščenja tokom dana i dobija se sigurnost kao kada imate eksternu bateriju. Ali u ovom slučaju to nije glupava baterija nego ekran od 10 inča preko kojeg možete gledati filmove i uživati u komunikaciji sa drugima, istovremeno koristeći više uključenih aplikacija.

Od čega boli glava?

Od cene koja u ovom trenutku za naše uslove nije ni malo primamljiva ili prihvatljiva. Kada imate u rukama preskup aparat, nije sve jedno ako vam ispadne iz ruke ili ga ogrebete, oštetite na bilo koj način. Ujedno, činjenica da u svakom trenutku imate mogučnost da telefon ubacite u tablet, o zaštitnoj fotroli nema govora. Telefon je uradjen fantastično i njegova završna obrada je iznad mojih očekivanja. Prosto, zadnje kučište telefona je prijatno i ne klizi kada vam je ruci. Ipak, prednji deo mora da ima foliju, inače, sitne ogrebotine bi učinile ekran nepreglednim.

Boli glava od karakteristika koje dozvoljavaju u svakom trenutku opterečenje, brzinu i sigurnost u radu.

Boli glava kako je dobar telefon.

Boli glava kada ga imate pa nemate, ali je to naša svakodnevnica i navika, pa onda bi bilo logičnije da kažem da bi glava više bolela ako ga imate, a ne koristite u prave svrhe. Za mene prave svrhe su biznis varijante a dečije igrarije ili hirovi tipa, imam telefon za pokazivanje. Ovaj telefon se ne pokazuje, na njemu se radi! A kada se na njemu radi, onda glava ne boli, onda je uzivanje u radu.

Moja iskrena preporuka je da svi ljudi koji se ozbiljno bave komunikacijama, ili imaju biznis vezan za Internet, uzmu ovaj telefon.

Srecno!

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

3 Comments:

 1. Napreduješ tehnološki velikim koracima.
  Ja još nisam došao da spoja telefona i tableta.
  Mislim da još uvek nemam potrebe za tim, ali… sve se menja sem kamenja, zar ne?

 2. Preskup je ovo telefon za mene.
  Samo sam tako naslov napisao.
  Voleo bih da imam to cudo, ali nisam u mogucnosti.
  Telefon je super.
  I treba da se menjamo, prilagodjavamo. Bilo bi super kada bi imali mogucnosti da pratimo tehnologiju u stopu a ne da cekamo Golf 9 da bi uzeli dvojku.

 3. Istina, preskupo je još uvek to za naše prilike, ali valjda će i kod nas da dođe bolje vreme za napredne tehnologije 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *