Ludak kao ja

Lud sam
Jer mi niko jos nije rekao da nisam…

Lud sam jer pokušavam da uradim nešto, a to nešto nije ni nalik onome što se očekuje. Jer to nešto ne zavisi od mene, koliko do mnogih drugih koji nisu ni malo ludi, naprotiv.9

A da bih uradio bilo šta drugačije od drugih, jednostavno moram biti potpuno lud. Lud poput svih onih koji nikada nisu bili skapirani, sve do trenutka konačnosti i vidljivog očekivanog.

Stereotipi, priče, navike, paradigme.

Koga još boli uvo za nešto novo, nešto o čemu mnogi ne razmišljaju jer u startu odbacuju mogućnost, nešto što je svima na dohvat ruke. Ali pored ogromnog bola u uvetu, za Boga miloga, pa treba podići ruku, uzeti. A to je preveliki napor. To je aktivnost za koju nismo plaćeni, to je van delokruga opisa, to je za tamo neke ludake poput mene.

Ministarstvo besplatnih saveta radi punom parom. Ali ne i ministarsto realizacije.

Životne okolnosti nas teraju da se fokusiramo na osnovne stvari. Da bi uradili nešto, treba izaći iz okvira. Iz kutije, iz kuće, iz ekrana, iz stereotipa, iz praznih priča, iz svega van fokusa.

Ako pogledamo gde smo sada, a gde želimo da budemo, depresija u startu. Najjači samo ostaju, nikada se ne predaju.

Gledaj samo pravo! Fokusiraj se. Kreni ka cilju.

Lako na rečima, teško na delu.

Lud sam, u potpunosti. Naviko sam da budem lud.

Sreća moja te poznajem i družim se sa još nekoliko ludaka. Možda su i luđi od mene.

Ako je potrebno praviti iznova celokupno okruženje, ludaci kao ja, napraviće ga. Ako je potrebno obezbediti sve resurse, ludaci kao ja, napraviče ga.

A kako napraviti čoveka od formirane budale? Ludo, zar ne? Nekoliko njih probalo i udarilo glavom u zid. Budala vas spusti na svoj nivo i razbuca kao bugarsku skupštinu. Bez pardona, skurpula. Budala ima svoj cilj i nije mu teško da pruženim rukama realizuje isti.

E vidite, ja to poštujem. Kako drugačije? I od budale može svašta nešto da se nauči. Ne treba u startu odbaciti i tu priliku. Ali avaj, naoružajte se strpljenjem, odvojite vreme. Mene budale naučiše koliko su pametniji od mene. Kako da budem lud!

veruj-u-sebeSamo par procenata ljudi na svetu zna ko su i šta hoće, svi ostali se čude dešavanjima oko sebe. Od kada sam potpuno lud, prestao sam da se čudim. I svi mislimo da smo baš mi u tih par procenata.

A vi? Još se iznova isčuđujete? Bolje vam je da spoznate ko ste i šta hoćete!

Ja znam da hoću i znam šta hoću i znam da ću to i uraditi, i radim na tome,  a vi nastavite da pričate iste priče, vaše sumnje i podsmeh su motivacija meni ludaku. Ne verujete? Nastavite.

Posle mnogo neuspeha, najveći uspeh je promena. Samo se potpune budale ne menjaju. Svi želimo da promenimo nešto u svom životu, ali malo nas zna šta je to nešto. Ja znam, zato sam lud za sve vas koji svakodnenvno radite iste stvari poslednjih dvadesetak ili više godina a potpuno ste nezadovoljni.

Oni, ovi, vi, mi, ti…i prazne priče. Jok ja. Ja sam lud i imam opravdanje za ono što želim i radim. I za ono što ću uraditi. I neće me niko sprečiti. Niti ću dozvoliti da me spreči. Jer ako da, onda sam budala. A ja ne žeim da budem budala, lakše mi je da budem lud.

A lud sam jer mi niko još nije rekao da nisam…

ludaci

 

 

 

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *