Moj prvi blog post napisan preko tableta

Do pre par godina koristio sam jedan Nokia telefon sa malim ekranom, preko kojeg sam citao, komentarisao blogove, forume i sve nesto lepo na Interenet nebu. Na jednoj konferenciji su mi se smejali frikovi kako ja to radim na toj cigli od telefona, dok su oni uveliko koristili neka cuda. Prvi android telefon sam kupio od jednog pirjatelja i bio sam jako zadovoljan nekoliko meseci. Naravno ne baterijom, nego mogucnostima koje mi je taj telefon pruzio. I dalje mi je u rukama, ali ga koristim jako retko jer sam u medjuvremenu uzeo tablet HTC Flyer sedmoincni i prezadovoljan sam njime. Od skora imam i tastaturu sa bezicnim prenosom kako bi lakse i brze kucao. Jako mi je bitno i da smanjim broj slovnih gresaka. Danas sutra, vreme prolazi a tastatura mi omogucava lepu i laku komunikaciju preko tableta, i onda mi pala na pamet genijalna ideja: da prestanem da nosim lap top kad idem na konferencije jer sam u poslednje vreme ovako opremljen sasvim zadovoljio svoje potrebe. Razmisljam da krenem sa ovim malim gadjetima i da tako blogujem, tvitujem, osstavljam statuse i poruke na raznim drustvenim mrezama. Koliko cu uspeti u tome, vreme ce pokazati.

image

U svakom slucaju, najveci problem u celoj prici u bilo kojoj kombinaciji je potrosnja energije. Sa lap topom u krilu, obavezno sam ciljao mesto u sali gde postoji uticnica, a u rancu stalno prisutni “lopov” i produzna kabla sa nekoliko uticnica. Sada je tu baterija od 10000 mAh. Verujem da je dovoljno za tablet koji ima bateriju od 4000mAh, za tastaturu, i po koji mobilni. Zasto mi je bitan ovaj prvi blog post? Najvise zbog provere za koje vreme mogu da pripremim isti, da vidim kako da ubacim fotku, linkujem neki tekst i sve ostalo sto u tehnickom smislu treba da ima blog post. Ako budem usppeo da zadovoljim minimum mojih kriterijuma, ostajem na ovoj varijanti kao najbolje resenje u ovom trenutku.

Ljubav, muzika i sve nesto lepo…

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

3 Comments:

 1. Pa… uspeo si, koliko vidim.
  Ne znam jedino koliko ti je baterije ostalo kada si završio.
  Bojeim se da će još puno vremena proći pre nego što se reši taj veliki problem na svim bežičnim uređajima – baterija, odnosno napajanje.

 2. SindzaMrsomud

  Neverovatno je sto sam pojeo bateriju za par sati jer sam otvorio sto aplikacija i svetlo na maksimum, a onda sam provalio da mi kabla nije kod mene i poludeo sam. Eno, punim tablet sada da bude full za popodne, lol 🙂

  Meni treba akumulator, Djerdap!

 3. I ja ne mogu bez tableta, kada se covek jednom navuce na njega, tesko se skinuti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *