Prelepi parkic za decicu

Da li je moguće …

Nekako, oduševim se kad vidim gradilište. Ne znam zašto, ali volim kad se nešto gradi. A kako se u mom gradu retko gradi … oduševim se kad vidim nešto novo.
Ovog puta je to bilo dečije igralište. Veoma prijatno iznenađenje. U mom gradu neko ulaže u dečije igrališe !!! Pa još u mom naselju !!! Lepo.
Mnogo razmišljam o životu u nekom drugom gradu, možda i u drugoj državi. U mojim papirima pravim listu ZA i PROTIV. Sada za vikend  bio sam u Bg (potencijalnoj meti) i nekim privatnim poslom išao u neki deo Bg-a. Kasnije nisam mogao to da neđem ni na PlanPlusu ali nema veze. U svakom slučaju daleko iznad FON-a skrenem desno pa levo pored OMV pumpe, pa nizbrdo (okolo livade) pa desno, pa uzbrdo (civilizacija), pa pored nekih zgrada pa pored nekih kuća pa desno, pa šuma, pa opet kuće (neomalterisane) i tamo negde sam stigao. U Beograd, ma da. Prolazeći gledao sam ljude koji tu žive. Totalna provincija sa jakim uticajem velegrada, mnogo su blizu. Naravno da se okupljaju u geto i smišljaju način da se obogate. Da li je to rešenje ili ovaj moj parkić? Nekako izolovan od svega čudnog, daje siguranost za nove naraštaje. Definitivno će se tu okupljati klinci i klinceze da se ljuljaju, klackaju a za neku godinu i ljube u obraz sa “simpatijom”. Nema ničeg lepšeg.
Mučno je to što će tek za 10 godina kad ih sa školom povedu u Bg, da vide tramvaj, pozorište, ZOO, ulične crtače i svirače … ali to je cena duhovne stabilnosti provincije.
Malo sam se raspričao, ali stigao je novi parkić 🙂

tekst i slike uzete od Zorana Milojevica

Sve nesto lepo !!!

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

8 Comments:

 1. Gradi se igralište za decu – kako je to lepo!!!
  Provincija vs. Beograd, ja glasam za provinciju 🙂

 2. Pazi kad nisam znala? Pa kad ga izgradiše? Ovo je od mog stana samo da pređeš ulicu, na minut što bi se reklo. Doduše Vuk se igra u “donjem” naselju, ne u “gornjem”, zato i nisam u toku, inače bi mi on preneo već. Bogami lepo…samo neka ih bude što više.

 3. pitaj te stanare koji stanuju blizu kako im je popodne kad je popodnevni odmor i kad lopta pocne da bupa po ceo dan!!??

 4. Pa sad, ako ćemo o galami, meni više smeta noćno iživiljavanje nego klackanje i škripa ljuljaški.

  Nisam znala da je pušetno u rad novo igralište za decu.

  Baš lepo. 😀

 5. Ako voles gradilista dodji kod mene u VS tu se vecito kopa rusi i gradi.Sad se trenutno radi par ispred pozorista tako da nam probe teku u skakucem raspolozenju jer kompresori rade punom parom. :)Ali cutimo i ne bunimo se jer znamo da ce bude prelepo kad se zavrsi

 6. И ја гласам за провинцију!
  Замислим се само око оних ствари које си побројао, а којих има само у БГ. Не све, али неке би могле да се доведу у унутрашњост, знаш оно – децентрализација. Ти си директор, можеш ли да доведеш неку представу (наравно, уз помоћ нпр. министарства) у своју школу?

 7. Tačno je da za decu mnogo veća mogućnost izbora i prosperiteta što se tiče odabira škole, odabira sporta, samog usmeravanja deteta za dalji život… i mene muče slične dileme, ali mnogi moji prijatelji koji su iz provincije pobegli u BG se velikim delom i kaju što su otišli. Kaju se a ne vraćaju se. Kažu nije više to onaj Beograd. Ludnica u svakom smislu te reči.
  Ako nekada budem otišao iz Negotina sigurno neću otići u BG. Juriću Novi Sad, Suboticu, Jagodinu, Kragujevac…Frankfurt, Amsterdam, Pariz, Cirih, Ljubljanu a Beograd, Beograd NEEEEEEEE !!!

 8. Mala Breskva
  Ja ne glasam, ja zivim i uzivam u provinciji,lol 😛

  Gaga
  Nisam ni ja znao, ali mi je slike i tekst poslao ZokiM, pa sada znam gde cu sigurno da odem jedan dan sa decom… Sumnjam da ce se graditi igralista na svakom koraku???

  Vihor
  Znao sam da ces nesto da izvalis.. Jos ce neko da pomisli kako si ozbiljan,lol 😛

  Suske
  Kao sto napisah Gagi, ni ja nisam znao. Jos je interesantnije sto je ovo kod vasih zgrada,lol 😛

  Zmajcek
  Svidja mi se kako si ovo napisao: cutimo i trpimo jer znamo da ce super da izgleda posle toga. Znam o cemu pricas jer sam bio kod tebe i video i park i okolinu i ne sumnja u ovo sto pises. Prosto vam zavidim. Kod nas je ovo pomak vredan pomena i slikanja…

  Gagast
  Naravno da da. Dovodili smo razna pozorista, ali zadnjih par godina ne jer nemamo svoja sredstva. Upseli smo da dovedemo neke glumce koji su hteli za dz da rede sa nasom decom.
  Interesantno da ima puno samostalnih glumaca koji tezgare i svakodnevno nude svoje usluge.
  Hocu da ti kazem da mogu da dovedem koga ogds ti padne na pamet u odredjenu nadoknadu koja sigurno nije adekvatna i trszisno opravdana.

  Reminder
  Pokusavam da se fokusiram samo na novo igraliste u okviru nekoliko zgrada. Moram priznati da mi je jako drgo sto je niklo i sto se neko setio da omoguci deci malo radosti na jednom mestu.
  Ne bih sirio pricu ..verujem da se slazes sa mnom? 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *