Deset savjeta Fate za uspjesan brak

Deset savjeta Fate za uspješan brak iz njenog provjerenog bračnog iskustva s Mujom:

1. Tri puta tjedno vodi me na burek da me razveseli. Ja ga napravim i ispečem, a on mi kaže: ‘hajd’ izađi iz kuhinje i pojedi i ti malo’.

2. Popodne nikad ne spavamo zajedno: on spava sam na kauču u dnevnom boravku, a ja brišem prašinu i perem suđe.

3. Svakog mjeseca, čim dobije plaću, vodi me da mi kupi razne poklone:- deterdžent za suđe da se ne mučim i perem na suho, wc sanitar da ne moram samo četkom i vodom trljati kadu i pločice.

4. Rođena sam u studenom pa mi za rođenadan kupi četiri metra drva i onda gleda kako uživam u poklonu dok ja unosim drva u podrum. Tu večer uživamo kraj vatre u peći iako znam da ga živcira što ja odmah spominjem da bih za Novu godinu volila dobiti na poklon dvije tone ćumura. Vidim da u njemu kuha od bijesa, da se suzdržava da me ne odalami i da u sebi roji:
– Tek je jedan poklon otvorila, a već misli o drugom.
Ali takve smo mi žene. Što se tu može.

5. On vodi računa o mom izgledu i kao dobar muž pazi na moju liniju i tjera me da držim dijetu kako bi dobro izgledala. Stavio je ključ na frižider da ne bih mogla doručkovati. Ako napravim batake za ručak, on pojede sve, a meni, duša moja, ostavi samo krumpir, a onda ja kažem:
– Pa nisu djeca na dijeti.
– Jesu li ženska djeca u nas? – pita.
– Jesu. – odgovorim.
– E pa, moraju na dijetu k’o i majka. – kaže on.
Takav ti je moj Mujo, pravi moderni domaćin koji vodi računa da žene izgledaju moderno. Pročit’o je negdje da je jabučni ocat dobar za dijetu, pa mi je prošli tjedan zabranio da jedem i samo mi davao po čašu jabučnog octa tri puta dnevno, sve dok se nisam zasrala i dobila proljev.

6. Posebno vodi računa o mom tenu i održavanju kože. Moj Mujo je tako dobar muž da me svaku večer natjera da stavim masku na lice tako da mi nije vidio lice za vrijeme seksa ima deset godina. Čim dođe s posla, odmah me opet natjera da stavim masku na lice da bi mi koža bila mekana.. Subotom i nedeljom ne da mi nikako da skidam masku s lica i moram da je držim cijeli vikend. Ja ga molim da mi je skine makar dok Arsenal igra protiv Liverpula.

7. Kad se šetamo robnom kućom izgledamo kao zaljubljeni par jer me on drži za ruku, tj. zavrne mi ruku da ne mogu ništa da pipam.

8. Po noći me istjera iz spavaće sobe da ne bih morala slušati njegovo hrkanje.

9. Što jest – jest: ne da mi da ništa radim po kući sama. Uvijek natjera i mene i moju majku da zajedno radimo.

10. Nikad se ne kupa brez mene.. Svaki mjesec kad se nakani okupati, fino me zamoli da mu ugrijem vodu i naspem u kadu pa da mu istrljam leđa i uvijek plače i šamar mi zvekne ako ga, nedaj Bože, ujede za oči, pa pazim jako, a ako budem dobra i ne ujede ga nikako za oči, onda me pusti da se i ja okupam u onoj istoj vodi kad on izađe iz kade…

Eto kako je pažljiv i štedljiv moj Mujo, duša moja…

ps. specijalnom posiljkom stiglo je nocas ovo interesantno pismo… Nisam bio lenj pa sam ga prosledio dalje spakovano u kovertu, posebno naznacenom

DEDABOR

pss. sve je ovo na mejl poslala Marija koja ima prelep blog, pogledajte !

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

11 Comments:

 1. Narijin blog sam vec obisao i iscitao i svidja mi se jako,a fata je legenda :)))))))))))))

 2. Muja ko da je Crnogorac jbt 😛

 3. Nikad se ne kupa brez mene.. Svaki mjesec kad se nakani okupati, fino me zamoli da mu ugrijem vodu i naspem u kadu pa da mu istrljam leđa i uvijek plače i šamar mi zvekne ako ga, nedaj Bože, ujede za oči, pa pazim jako, a ako budem dobra i ne ujede ga nikako za oči, onda me pusti da se i ja okupam u onoj istoj vodi kad on izađe iz kade…”……idi bre, suze mi podjoše!!! 😆

 4. Marija
  Uvek !!
  Ne zahvaljuj se, nema potrebe…

  Zmajcek
  Narija je Marija a njen blog je zaista fenomenalan !
  Fata je Fata, Mujina zena,lol…

  Zelena Vrata
  Jos malo pa tako…

  Whisperer
  Idem bre, sve plakajuci od smeha 😆 😆 😆

 5. E vala ja bi ga osurila :mrgreen:

 6. electrasdreams

  Zagrcnuh se od smeha ludi covece!

 7. Mahlat
  U kuhinji, na spavanju, u kupatili????

  Panky
  Ha, ha…

  Elektra
  I ja isto..

 8. “Subotom i nedeljom ne da mi nikako da skidam masku s lica i moram da je držim cijeli vikend. Ja ga molim da mi je skine makar dok Arsenal igra protiv Liverpula.”

  He,he,ismijah se od srca. 😀

  To je ono u stilu: ” Ti potegni,a ja cu te sokolit!” 😆

 9. Afrodita
  Meni smesno ono u robnoj kuci,lol… 😛 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *