Home sweet home

Tamo negde -predhodna prica

Toplotni sok – predhodna prica

kliknite na naslov da bi ste procitali predhodne price….

Home sweet home

Ujutru su nas odveli do hotela ( ko zeli da pogleda na google mapi neka ukuca 32.933254,12.084253 parametre na adresi http://maps.google.com/ , a onda nek uveca za bolji prikaz) koji je, u stvari, bio napravljen bas za nas. Sve je bilo novo. U mermeru. Tada sam prvi put video gelender od aluminijuma, onako sjajan i gladak.  Zgrada je imala pet spratova i bila je druga u tom gradu te visine. Sve gradjevine su bile prizemne, osim bolnice i jedne ogromne robne kuce…

Nasa zgrada je bila pravo remek delo. Osim mermera i fenomenalno uradjenih terasa sa aluminijumskim ogradama, zidove je  prekrivao materijal koji se prao vodom iz slaufa. Kupatila i kuhinje ogromni. U svakom apartmanu je bilo smesteno po nekoliko porodica. Prostora i vise nego dovoljno, sa zajednickom kuhinjom i kupatilom. Svako od nas je dobio novac kojim smo istog dana kupili frizidere, krevete i neke jako smesne ormare, stolove, stolice, hranu, sve sto je potrebno za normalan zivot.

Moram da opisem ormane: aluminijumski okviri, a na njima plastifcirana ili gumena “cirada” koja se kopcala po sredini. U ormanu, jedna polica i jedna sipka za ofingere. Kad sada razmisljam o njima, cini mi se da nista prostije i bolje nisam video. Imali su tockice i mogli smo da ih pomeramo kako god nam zgodno.

Stolice i stolovi su bili plasticni. I njih smo premestali. I krevet je bio lagan. I njega smo premestali. U stvari, sve je bilo pokretno i tako smo ubijali dosadu preko dana, neznajuci kako da utrosimo vreme do zalaska sunca. Uglavnom su nam vrata terase bila zatvorena i svo vreme smo provodili u aparmanu ili u hodniku zgrade. Povremeno smo izlazili na krov zgrade, koji je u stvari bio najlepsa terasa koju sam u zivotu video. Terasa je posebna prica.

Ispricacu je…

…nastavak -> Terasa na vrhu zgrade

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

4 Comments:

  1. Cekamo nastavak ….. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *