Posao iz snova

 

Jedan pored drugog, na sred trotoara sede dvojica starijih ljudi.

Jednom nogavica skoro do kolena i vidi mu se čarapa sa romboidnim detaljima, a drugom čarape sa čipkom, ručno izradjene. Na glavi jedan od njih nosi šešir od slame, a drugi na glavi ima klasićan obodni šešir tek izašo sa kalupa. Njihova odela odaju utisak urednosti i do detalja skockanih odevnih predmeta, tek da im ne bude pretoplo.

Oni sede u malom mestu koje se zove Taormina ispred taverne čiji vlasnik  plaća da gledaju ljude svojim jasnim pogledom dvojice iskusnih staraca.

A kako njih vide ljudi koji tu prolaze?

Da li vide dva seljana, provincijalca sa juga Sicilije, ili u njima vide veliko životno iskustvo i  nešto posebno što bi ih privuklo da dodju upravo u lokal iza?

Kako god, ja često mislim na njih i njihov posao i imam sliku sebe da bih i ja jednog dana voleo da radim to što njih dvojica rade.

Prva slika preuzeta sa sajta reidsitaly.comdruga slika je simbol grada i tog dela Sicilije, preuzeta sa adrese cruises.abaut.com

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

One Comment:

  1. Ja sam također prije pet godina posjetio Siciliju i mogu kazati da sam se predivno proveo, zato u potpunosti razumem vaš osećaj u vezi s poslom koji “rade” dva starčića 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *