Najbolje iz Srbije

   Deco, volite li Plazmu i Eurocrem? A Smoki?

   Muškarci, špricer uz Knjaza ili Rosu?%d0%bd%d0%b0%d1%98%d0%b1%d0%be%d1%99%d0%b5-%d0%b8%d0%b7-%d1%81%d1%80%d0%b1%d0%b8%d1%98%d0%b5

   Žene, priznajte da imate makar jedan predmet iz Metalca!

   Ovo su samo neki od srpskih  brendova koji su u prethodnih jedanaest godina dobili najprestižnije priznaje i nagradu „Najbolje iz Srbije“. Među nominovanim kompanijama bilo je 1425 brednova i ova akcija je svima njima veliki podstrek i odlična reklama, a potrošačima garancija kvaliteta i razloga za poverenje.

   Lično, verujem da koristim više od 1000 srpskih ili ino proizvoda. Voleo bih da vozim Fiat-a, da obnovim zimski set Tigrovih auto guma, da kupim još koji komad nameštaja u Ikei, da se grejem Alfa plam kotlom na pelet, da u fioci sa slatkišima uvek imam Jafu, Plazmu, Eurocrem. Da stalno sarađujem sa Infostudom.

Hajde da budemo ravnopravni članovi u odlučivanju! Hajde da izaberemo najbolji brend u Srbiji! Budimo deo akcije „Najbolje iz Srbije“!

   Znate li sjajnu priču o Eurocremu i kako je direktor, kupovinom licence tog magičnog užitka,  preokrenuo čitavu proizvodnju u fabrici, podigao ceo grad i ekonomiju, a da je licencu za Jafa keks ustupio fabrici u Crvenki, jer nisu mogli da postignu obim proizvodnje? Ili priču o Metalcu i čuvene tri koverte, fabrici koja prati trendove i održava kvalitet na svetskom nivou?

   Svaka kompanija, svaki brend ima svoju priču, a akcija „Najbolje iz Srbije“ svake godine, prema utvrđenoj metodologiji, potvrđuje svoju verodostojnost. Objektivnost, stručnost eksperata u ocenjivanju, poslovni rezultati kandidata i ocene potrošača glavni su kriterijumi.

   Koliko je ovo obiman, zahtevan i pre svega ozbiljan posao, govori činjenica da iza akcije ’’Najbolje iz Srbije’’, stoje Privredna komora Srbije, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, profesori Ekonomskog fakulteta u Srbiji i, važnije od svih, potrošači i stručna javnost, kao i žiri sastavljen od predstavnika nekoliko ministarstava i stručnjaka iz različitih oblasti.

privredna-komora-srbije-vesti

   Ove godine je olakšano prijavljivanje robnih i korporativnih brendova sa domaćeg tržišta, najboljih izvoznika, manifestacija i startap preduzeća. Prijave su online, baš kao i glasanje potrošača. Biće otvorene od 22. 09. do 14.10.2016.godine, posle čega sledi glasanje potrošača, od 19. oktobra do 06. novembra 2016. godine.

   Prijavljeni učesnici će biti rangirani prema kriterijumima utvrđenom metodologijom:  

Kako metodologija izgleda možete pogledati ovde, dovoljno je kliknuti i preuzeti istu.

  1. na osnovu rezultata glasanja potrošača i stručne javnosti,
  2. na osnovu tržišno – finansijskih parametara
  3. ocenom stručnog žirija.

   Koliko je nagrada akcije ’’Najbolje iz Srbije’’ bitna, govore nagrađeni iz prethodnih godina. Izdvojiću priznanje Bambiju i komentar Maje Simić, marketing direktorke ovog preduzeća:

„Akcija „Najbolje iz Srbije“ nas motiviše da idemo dalje, da budemo još bolji, a sve u cilju zadovoljenja potreba naših potrošača koji su redovni konzumenti Bambi proizvoda. Naš brend Plazma je već duži niz godina dobitnik nagrade za najbolji brend, a 2014. godine Plazma je i dobitnik priznanja „Najbolje iz Srbije“ za najuspešniji brend u protekloj deceniji.“

Spadam u generaciju koja je rasla uz ove proizvode, kojima se uvek vraćam sa posebnim uživanjem.

Akciju „Najbolje iz Srbije“ pratim već duže vreme, bio sam i u prilici da sarađujem i pišem na blogu o mnogim srpskim brendovima, ili ih promovišem na svojim kanalima na društvenim mrežama. Komentari su uvek pozitivni i čini mi se da ne poznajem ljude koji se ne slažu sa mnom, kad su oni u pitanju.

%d0%bd%d0%b0%d1%98%d0%b1%d0%be%d1%99%d0%b5-%d0%b8%d0%b7-%d1%81%d1%80%d0%b1%d0%b8%d1%98%d0%b5-org

U narednom periodu potrudiću se da ispratim sve što Privredna komora Srbije radi u akciji „Najbolje iz Srbije“ i da kroz par blog postova podelim sve informacije o glasanju i nagradama.

Voleo bih da se i vi uključite i date svoj doprinos.

Najbolje iz Srbije ne može da prođe bez nas potrošača, vernih konzumenata svih proizvoda koje svakodnevno koristimo.

Hajde da budemo ravnopravni članovi u odlučivanju! Hajde da izaberemo najbolji brend u Srbiji! Budimo deo akcije „Najbolje iz Srbije“!

 

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

3 Comments:

  1. Pingback: Najbolje iz Srbije – trenutak da date svoj sud - D E D A B O R

  2. Pingback: Novi Jaffa krem - D E D A B O R

  3. Pingback: Najbolje iz Srbije - D E D A B O R

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *