Saobracaj je cudo nevidjeno

predhodni postovi Price iz Afrike

Tamo negde

Toplotni sok

Home sweet home

Terasa na vrhu zgrade

Posao za svakoga i za nikoga

Terasa na vrhu zgrade


Saobracaj je cudo nevidjeno
ps. a da pocnem post sa :Selamalejkum !!! Likum selam! Ke falek? Bahi kojis, hamduli la! ??? Ili da ne drndam previse???


01 Numera 1
01 Numera 1.wma
Hosted by eSnips

-jedna arapska pesma koja je pre par leta bila apsolutni hit!!

Saobracaj je neverovatna stvar.
Ne znam jesam li vec pomenuo da svi voze velika i mnogo jaka kola. Niko ne stedi, a sve sto izadje novo, odmah se moze videti na ulicama. Svi voze strahovito brzo i kad se dogodi nesreca van grada, uglavnom nema prezivelih. Kamikaze.
U gradu se ne postuju propisi, isto je kao da ih nema. Ali kad se desi nesto, ljudi se ljubazno izvine jedni drugima i nastave kao da nista nije bilo. To sto je nekome unisten nov auto, manja je briga nego da dodje policajac i krene proceduru. Uh, to je bilo strasno. Vise su se bojali policije nego bilo kakve stete.
U gradu nije postojao ni jedan semafor. Sve su regulisale kruzne raskrsnice i lezeci policajci. Ali ne kao kod nas ovi ispupceni, nego kanali koji ti razbiju auto tako da ne znas sta te snaslo ako pokusas da prodjes brze nego sto je dozvoljeno. Ti kanali su toliko pederski napravljeni, ali tako efikasni da je to neverovatno.
Ukoliko se nekome desi da mu se probusi guma, zbog lenjosti auto propadne. Ajde danas, ajde sutra ce promeniti glupavu gumu….vozi odmah drugi auto, a onaj auto stoji u pesku i pesak ga pojede za kratko vreme. I opet, “malesh” sto bi rekli Arapi a sto u prevodu znaci: ma nema veze… 😛 Kod njih je sve u fazonu malesh, sve je lako cemo, jer je stvarno lako. Toliko lako da je to i u prici neverovatno!
Ulice su prostrane i sa dve trake. Ivicnjaci visoki i nema sanse da podignete auto na trotoar. A oni – siroki i uredni. Na svakoj banderi kanta za smece. Par puta sam razbio glavu, jednom sam cak morao i na sivenje.

…nastavak-> Nije bitan novac, bitna je kolicina istog

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *