Content is the King – Contentexperience konferencija u najavi

contentexperience

Pre nekoliko godina, na jednom predavanju, čuo sam da je na Internetu, društvenim mrežama i blogovima, tek oko 8% sadržaja kvalitetno, a da je sve ostalo beskorisno i neupotrebljivo.

I kako privući pažnju, kako osmisliti sadržaj koji će dopreti do velikog broja ljudi, kako promovisati ili marketirati prave vrednosti, proizvod i uslugu?

U međuvremenu se mnogo toga promenilo. Mikrobloging Twiter društvena mreža je postala potpuno drugačija u komunikacijskom pogledu i sadržaju, FaceBook takođe, a mnogi mladi korisnici drušvenih mreža preselili su se na Instagram, YouTube, Vine, Snapchat i mreže koje obično ne koriste njihovi roditelji i stariji rođaci.

Način komunikacije je brz, oštar, često prepun svađalačkog tona, a blogovi potisnuti  dnevnim internet portalima.

U skladu sa ovim trendovima, rekao bih da je procenat kvalitetnih sadržaja, sada čak i ispod ondašnjih osam.

Danas dominiraju naslovi u kojima reči: „šokantno“, „senzacionalno“, „neverovatno“, „skandalozno“ i slične, podstiču da kliknemo na tekst ili video za koji unapred znamo da nema ničega što bi nas zaista šokiralo .

Novinari i urednici najčitanijih portala saglasni su da je sadržaj skoro nebitan, a da su naslovi ti koji donose posetu. Apsurdno, ali u skladu sa narodnjačkom:

„Pišite šta hoćete, samo mi stavite najveću sliku.“

Bitni su klikovi, poseta, kvalitet je odavno zaboravljen. Istraživačko novinarstvo je nestalo.

Virali su nešto na šta ne možemo da utičemo, a u praksi se pokazalo da su najviralni sadržaji oni najgoreg kvaliteta tipa „Kuća poso, poso kuća“ ili Veliki brat koji nas navodi da gledamo tuđe živote.

Neverovatna činjenica je da danas nisu najpopularniji seks ili humor, već žuta štampa, skandali, bizarni sadržaji neprimerenim ljudskom biću. Nažalost.

Evidentno je da su kratke video forme popularnije od „tepih“(dugačkih, analitičkih ili tekstova sa puno opisa), postova.

I kako privući pažnju, kako osmisliti sadržaj koji će dopreti do velikog broja ljudi, kako promovisati ili marketirati prave vrednosti, proizvod i uslugu? contentexperience-1

Na ova pitanja, svoje znanje i prebogato iskustvo iz oblasti content marketinga podeliće sa nama Lazar Džamić, Ivan Rečević, Nenad Senić, Marijana Agić – Molnar, Nenad Milosavljević, Dejan Nikolić, Viktor Marković i još neki vrsni stručnjaci, na konferenciji #ContentExperience koja će se održatii u Beogradu 3. i 4. 10. 2016. godine, u organizaciji Represent Communications i The Content Studio.

Biće mi zadovoljstvo da pratim i izveštavam sa ove konferencije, a vi, čitaoci bloga i prijatelji na društvenim mrežama pratite iz prve ruke ukoliko ne možete da dođete. content-official-blogger-bedz

Content Experience je prva konferencija o content i digital marketingu u Srbiji. Najveći poznavaoci ovih oblasti, iz različitih zemalja će, svojim znanjem i iskustvom, prisutne inspirisati, motivisati, edukovati i podstaći kreativnost i poslovne rezultate koji razlikuju najbolje od prosečnih.

Odavno je krilatica Content is the king važeća, ali kako se izboriti sa preko 90% lošeg sadržaja, kako izbiti u prvi plan i uspeti da nekome nametnemo mišljenje, stav, kako prodati preko Interneta, ili marketinškom strategijskom kampanjom uspeti da budemo uspešni u onome što radimo, dobićemo kroz odgovore vrsnih stručnjaka.

 

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

3 Comments:

 1. Odlična tema za konferenciju. Potrudiću se da odem.
  Btw, “poslednji postovi” ovde u sidebar-u su ustvari “izdvojeni postovi”? Ili grešim? Vidim neke stare, a ne najnovije.

 2. Aleksandar
  Drago mi je da ti se svidja tema i da razmisljas o konferenciji. Smatram da su super predavači i da će biti odličnih odgovora na mnogo pitanja u skladu sa aktuelnim trenutkom. Skoro sam pratio predavanja nekih od njih i odusevio sam se jer su pricali potpuno neke nove stvari u vezi sa marketingom i trendovima kod oglasavanja i jedva cekam da ih cujem iznova, ovoga puta uživo.
  Potrudicu se da izvestavam putem bloga i mojih kanala na drustvenim mrezama pa ce svi imati priliku i na ovaj nacin da cuju ili procitaju neke od detalja koje budu predavaci iznosili.

  Sto se tice poslednjih postova, oni jesu poslednji, a moja bruka je sto nisam mogao u zadnje vreme da budem aktivniji na blogu, vec samo na drustvenim mrezama. U narednom periodu vice interesantnih postova ne samo sa ove konferencije vec i na neke druge teme.
  Uvek si dobrodosao na blog! Deka -)

 3. Pingback: Koliko dobar sadržaj doprinosi samom brendu i poslovanju? - D E D A B O R

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *