Alibaba u Boru, kriptovaluta BOXX iz Bora

Predložio sam da Alibaba bude stacionirana u Boru. Predsednik Opštine Bor prihvatio je razgovor gde sam obrazložio detalje.

Grad Bor zaista ima sve resurse u ovom trenutku potrebne da Alibaba dobije svoj prostor i potrebne eksterne strukture za nesmetan rad. Par stvari koje fale, poput proširenja aerodromske piste, spajanje drumskog saobraćaja sa samom lokacijom su nešto što se podrazumeva. Uostalom i Kinezi su napravili dve trećine grada kako bi Steve Jobs svoju proizvodnju Aplle proizvoda preneo u Kinu.

Ali, digitalno poslovanje i spajanje offline poslova sa online trgovinom, podrazumeva i korišćenje kriptovalute.

Za razliku od rudarenja Bitcoina u svetu, mi u Boru imamo realno rudarenje poslednjih par vekova, sa realnim proizvodima. To podrazumeva da imamo realne zalihe, pre svega zlata, a zatim i svih drugih rudnih rezervi kao pokriće za kriptovalutuu koja će u samoj osnovi imati jasni balans svim ostalim kriptovalutama.

Kriptovalute vs BOXX kriptovaluta

Šta to konkretno znači?

U ovom trenutku imamo kriptovalute sa kojima se uveliko trguje na berzama. Najpoznatija kriptovaluta je Bitcoin. Tu su i Ethereum, Litecoin i ostale.

Bitcoin je digitalna valuta koja omogućava trgovinu, finansijske obračune i čuvanje vrednosti, kao i svaka druga valuta koju smo do sada krositili. Bitcoin se dobija rudarenjem u digitalnom obliku, kroz izračunavanje određenih jednačina, gde na dnevnom nivou može da se kao proizvod dobije do 6 Bitcoina. Vrednost jednog Bitcoina samo u ovoj 2017. godini je skočio do neverovatnih 20K dolara, da bi na današnji dan (31.12.2017.), njegova vrednost bila 12.914,04 dolara na digitalnim berzama u svetu.

BOXX kriptovaluta

Potrebna je kriptovaluta koja će biti osnov i balans svim ostalim.

Zato predlažem da Grad Bor u narednom periodu pokrene kriptovalutu koja bi se zvala BOXX ili Boxcoin, ili kako god slično. Jedina stvar koja je realna jeste sigurnost koju BOXX pruža celom svetu a to su rezultati realnog rudarenja, gde bi zlato, bakar i ostali resursi koje mi imamo bili veliki zalog na realnim osnovama, baš kao kada pričamo o dosadašnjiim rezervama i pokrićima valutama koje godinama koristimo.

Šta dobijamo BOXX valutom?

SIGURNOST na berzi. Sigurnost koja bi svakom u svetu omogućila da koristi sve kriptovalute bez bojazni da će iste gubiti ili dobijati neverovatne vrednosti, pa bi tržište na berzama bile stabilne, bez potresa.

Sve kriptovalute sa jedne strane, a sa druge BOXX.

BOXX kriptovaluta bi bila balans i osnova, sa potkrepljenim rezervama u zlatu pre svih ostalih vrednih resursa.

Da li je BOXX kriptovaluta realna valuta i da li virtuelno rudarenje može biti potkrepljeno realnim rudarenjem? Da li jedna virtuelna valuta može biti balans svim ostalim kriptovalutama i da li imamo potrebe za tim?

Razmislite?

Ubeđen sam da je to pravi put i da ako ne krenemo mi iz Bora, mi iz Srbije, da će ovu ideju ostali iz sveta vrlo brzo da pretoče u stvarnost.

Uključite se, budite slobodni da kritikujete. Samo vas molim da malo razmislite, da istražite oblast kriptovaluta, oblast berzanskog poslovanja, trgovine i online trgovine. Nemojte molim vas da svojim komentarima odmažete, spamujete ideju i kritikujete bez osnova. Smejali ste se rudarenju Bitcoina, a ljudi u svetu su napravili imperije na osnovu istog.

Hajde da mi u Srbiji napravimo balans u svetu kriptovaluta tako što bi napravili BOXX kriptovalutu sa realnim osnovama, ili

HAJDE DA NAPRAVIMO SRPSKU KRIPTOVALUTU

 

  • fotografija Bitcoina u tekstu, preuzeta odavde

Vladimir Stankovic

DedaBor#ljubav, muzika i sve nešto lepo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *